In-Italias nyhetsbrev

Nytt från In-Italia: HÖG-hastighets tåg till LÅG-pris.

I motsats till Sverige, så finns det höghastighets tåg i Italien. De far land och rike runt på noll tid. Res t.ex. från Milano till Rom på under 3 timmar. Det är faktiskt snabbare än att flyga, om man beräknar tiden från dörr till dörr.

Du kan även resa från Rom till Napoli på en timma, vilket är mycket bekvämt nu 2013, då det inte finns något direktflyg till Napoli från Sverige. D.v.s. att du kan flyga direkt till Rom och därefter enkelt och snabbt komma med tåg till Napoli som är en språngbräda till Amalfikusten. Det finns totalt tre snabbtågslinjer Frecciarossa (den röda pilen), Frecciabianca (den vita pilen) och Frecciargento (silver pilen), som körs kors och tvärs i Italien.

Men är det inte otroligt dyrt att resa med höghastighetståg? Jo, om du beställer i sista sekund– men om du däremot beställer 2-3 månader i förväg på internet, så finns det stora besparingar att göra. Ofta till lägre än halva priset. Kom ihåg att beställa en avgång, som ger dig god tid i dagsprogrammet till att nå tågstationen från exempelvis flygplatsen då biljetterna inte återbetalas.

Se mer på Trenitalia.com