In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Hotel Poggio degli Ulivi i Rodi Garganico (Gargano Nationalpark, Apulien)

När ljumma förväntningar överträffas av gästfrihet och rymlighet, så finns det egentligen inte så mycket att överväga. Så var vår uplevelse av Hotel Poggio degli Ulivi i utkanten av Rodi Garganico på Garganohalvön i norra Apulien och med otroligt rimliga priser och mycket rymliga rum är det här tal om ett genomgående familjevänligt hotell.

Av Caroline Qvist Abel, In-Italia

Hotel Poggio degli Ulivi är ett oväntat förnuftigt fynd.

Under höstens inspektionsresa hade jag nöjet att besöka detta relativt stora hotell, som ligger i utkanten av den vackra kuststaden Rodi Garganico på norra sidan av halvön Gargano i norra Apulien. Kommer man som oss ifrån grannregionen Molise i mörker, lägger man inte riktigt märke till det spektakulära i omgivningen förrän man befinner sig mitt i den. Längs små slingrande vägar omgivna av urgamla olivträd beger man sig in i det landskap som gör Gargano exotiskt. Hotellet ligger bakom en grönskande spaljé med en välkomnande entré och direkt ingång til den mycket stora receptionen, som utgör basen för ägarfamiljen.

Ägarfamiljen består av Giuseppe, en storvuxen leende italiensk herre i sina bästa år. Och vikten ändrar varken på hans utstrålning eller bemötande och vackert flankerad av sin nätta hustru Vincenza fann vi långt mer personligt värdskap och vänlighet än vad vi hade räknat med på ett hotel, som är perfekt för stora resesällskap, tack vare gott om plats.

Massor av utrymme är ett av nyckelorden för detta ytterst familjevänliga hotell. Några ställen vet man bara att barn inte nödvändigtvis kommer känna sig hemma på. På Hotel Poggio degli Ulivi VET man bara att barn ÄR välkomna! Som vi tidigare nämnt är värdfamiljen symbol för det familjära så innan vi fick sett oss om fick vi en fördjupning i familjens historia och byns betydelse här på Gargano. Och därifrån behöver man inte gå särskilt långt för att förstå att platsen inte bara är avsedd för större grupper, men också är avsedd för alla de familjer som med rätta kommer att känna sig riktigt bekväma i den stora restaurangen (som både fungerar som frukostmatsal och som matsal), på de spatiösa utomhusområdena som bland annat har en stor pool med soldäck och i de mycket rymliga rummen till familjer på upp till 5 personer.

Personligen skulle jag överväga detta hotell om jag var på väg att semestra på Gargano både med och utan barn. Och det skulle jag för att:

  1. Man känner sig välkommen och tas emot med personlighet.
  2. Rummen är rymliga och snyggt inredda i rena material och alla med privat terrass.
  3. Det finns restaurang, kiosk och basar på plats, och möjlighet att gå till byn Rodi Garganico för ytterligare utbud.
  4. Poolen ligger i solen hela dagen (med parasoller och solstolar längs kanten).
  5. Området erbjuder ett överflöd av utflyktsmöjligheter, så pass att ägarna med stolthet säger, att deras gäster vanligtvis bara åker till stranden en dag på en hel vecka, just för att det finns så mycket att se och uppleva här.
  6. Utsikten till Tremitiöarna vid solnedgång är obeskrivlig!

Så har du lust att upptäcka nya områden, har kikat på flygbiljetter till Bari med Air Berlin (med en mellanlandning från Stockholm) eller är en av de körglada familjerna som bara ser det som en del av resan att köra hela vägen från Sydsverige, ja då kan vi varmt rekommendera Hotel Poggio degli Ulivi.

PRISEXEMPEL

740 kr per dag och dubbelrum med balkon/terrass med frukost för två personer från början av september och resten av hösten 2012. Då det varken är fast ankomstdag eller minimum krav förutom en kort period i augusti, är det helt perfekt att kombinera detta hotell med en rundtur på halvön eller i området. Är det inte förrän till nästa sommar som ni överväger denna resa kan vi upplysa om att samma dubbelrum kostar 920 kr för två personer i perioden från mitten av juli till början av augusti 2013.

Klicka på Hotel Poggio degli Ulivi i Rodi Garganico för att beställa och läsa mer.