In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Hotel Cristallo i Alagna Valsesia (Valsesiadalen, Piemonte)

Byn Alagna i Valsesiadalen i norra Piemontes alper är välsignad med en gudomlig natur på alla håll. Byn ligger bara en timmes bilresa från Ortasjön och ca 2 timmar från flygplatsen Malpensa utanför Milano.

Hotel Cristallo i Alagna Valsesia är en uppenbarelse! Hotellet är det perfekta stället för ren avkoppling men man kan ändå bli helt utmattad av de många aktivitetsmöjligheterna i området – bland annat på Sesiafloden och i de omkringliggande bergen. Bland det aktiva utbudet kan man välja mellan forsränning, kanot, kajak, canyoing, klättring, mountainbike, hydrospeed, hiking, picknick och linbana upp till 3.000 m.ö.h. Ja, listan är lång och tillfredsställelsen stor för den adrenalinhungrande naturälskaren.

Men den sportiga naturälskaren är inte den enda som kommer att njuta av välbehag på Hotel Cristallo i Alagna Valsesia. Romantikern och den detaljkänslige kommer att älska själva hotellet, som är inrett i varma färgnyanser och ligger vid den brusande Sesiafloden som man kan njuta av från den gemensamma terrassen. Inredningen är tilltalande och väl genomtänkt. Här kopplar sinnet och själen av om det så är i frukostmatsalen, i loungen eller på de vackra rummen.

Om både sportälskaren och romantikern samtidigt är intresserade av byfester och lokal stämning så är Alagna Valsesia i Piemontes alper det rätta valet.

PRISEXEMPEL

Hela sommaren kostar ett Classic-rum med frukost för två personer bara 1.275 kr per natt (minimum vistelse på 2 dagar).

Klicka på Hotel Cristallo för att beställa och läsa mer.