In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Villa I Poggioli i Ameglia (Cinque Terre, Ligurien)

De flesta människor vill inte bara vara en i mängden – detta gäller även när man är på semester. Därför är vi många som söker något personligt, något med själ, när vi ska ut och resa. Vi nöjer oss inte alltid med ett standardiserat hotell där vi riskerar att försvinna i mängden. Men allt har sin tid.

Villa I Poggioli består av fyra nyrenoverade semesterlägenheter på den italienska rivieran – i närheten av den numera världskända nationalparken Cinque Terre. Här har man följt en personlig, icke-standardiserad version i helhet och inredning. Värdskapet kan man verkligen inte klaga på men samtidigt respekteras gästernas behov för privatliv till fullo. Känslan för detaljer och den personliga touchen i intryck och inredning får snabbt gästen till att känna sig speciell.

Men varför betyder det något att semestern görs personlig och vad betyder det egentligen?

Sett med In-Italias ögon betyder det att gästen känner sig välkommen och relevant. Att semestern skiljer sig påtagligt från andra semerupplevelser eftersom det har gjorts något extra för att man ska känna sig tillfreds under den främmande himlen. Att befinna sig långt hemifrån och samtidigt ha det som handen i handsken. Det personliga kan ligga i att resmålet och/eller semesterbostaden känns skräddarsydd och speciellt utvald – ja, nästan skapad med dig i åtanke. Det personliga ger också bra historier att berätta när man återvänder hem till familj och vänner.

Villa I Poggioli ger denna känsla! De fyra lägenheterna har alla sin egna personliga stil med lokala antikviteter, genomtänkta färgsammansättningar, bekväma faciliteter i inredningen och en genomgående exklusiv och romantisk touch. De fyra lägenheterna har alla sina styrkor: Allegretto är kanske den mest interessanta pga den stora privata solterrassen. Armonia har balkong och ett toppmodernt kök, medan Aria är en romantisk och rymlig två-personerslägenhet. Slutligen har vi Brio som är lite vågad i inredningen.

Inom ca 1 km når man till fots lätt byn Bocca di Magras småbåtshamn, tre restauranger, mataffär, glassbar och sandstrand. Och så kan man även anlända och avresa på vilken dag som helst i veckan (min. 7 dagar).

PRISEXEMPEL

Under hela sommaren kostar tvårumslägenheten Allegretto med stor terrass till fyra personer 14.060 kr per vecka (krav på minimumvistelse på 1 vecka men ingen fast ankomst- och avresedag). Under lågsäsongen faller priset till 10.450 kr för fyra personer.

BRA RABATTER

Villa I Poggioli är av det generösa slaget och du kan därför under 2012 få en av följande två rabatter:

  • 10 % rabatt för vistelse på minst 14 dagar
  • 15 % rabatt för bokningar gjorda 120 dagar före ankomst

Klicka på Villa I Poggioli för att beställa och läsa mer.