In-Italias nyhetsbrev

Nytt från In-Italia: Turistskatt införs i Italien

Turistskatt, som har funnits länge i Frankrike, är nu verklighet i fler och fler italienska kommuner landet över. I de kommuner där skatten införts gäller den för alla gäster på kommunens olika orter och betalas vanligtvis till ditt boende (hotell, B&B och övriga semesterbostäder) i den lokala valutan: euro.

Det är därför en bra idé att kontrollera vouchern innan avresa så att man är informerad om ifall det väntar en extra kontant utbetalning vid ankomst till semesterdestinationen. Framgår det inte av vouchern så kan man eventuellt kontrollera prislistan på www.in-italia.se eller kontakta oss. Det är fortfarande kommuner som löpande inför skatten och vi forsöker att hålla alla uppdaterade och hämta in information inför våra kunders semester men var ändå beredd på att möjligheten finns, även om vi inte har informerat om detta.

Generellt ligger turistskatten på omkring 1-1,50 euro per person – över 18 år – per dag, medan barn ibland är gratis och som regel gäller att man maximalt betalar för 10 dagars vistelse på ett ställe.