In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Hotel Lungomare i Cesenatico, Emilia-Romagna

Det finns badhotell, och så finns det badhotell… Hotel Lungomare är utan tvekan ett av de badhotell som utmärker sig i den positiva änden utmed den mil och åter mil långa Adriatkusten. För vem vill inte bo på ett snyggt inrett hotell som mer eller mindre ligger på (!) stranden, erbjuder egen pool samtidigt som närmaste stad är en av få pittoreska pärlor med genuint centrum och skön fiskestämning.

Av: Marcus Stoltz

Många kunder har genom åren frågat, längtat och önskat att vi på förfrågan: ”vi skulle vilja besöka Adriatkusten, bo på ett stilrent badhotell vid stranden och nära en genuin pittoresk stad” skulle svara: ”absolut, det kan vi erbjuda!” Så har väl inte riktigt varit fallet... tills nu! Därför är det nu i dessa planeringstider inför en stundande sommarsemester extra kul att kunna ge er det ni så länge längtat efter: Hotel Lungomare i genuina Cesenatico!

Med stilsäker inredning, vänlig och ibland även skandinavisktalande personal i receptionen får man ett proffesionellt bemötande när man kommer till Hotel Lungomare. Hotellets utmärkta placering ända nere vid havet och den fina sandstranden gör att man på direkten vill släppa sitt bagage och kasta sig i böljan blå. Ifall stranden inte skulle vara nog erbjuder hotellet dessutom egen fin pool som kvällstid är upplyst och skapar en härlig, nästan romantisk, stämning – jodå, du läste rätt: på Hotel Lungomare tvekar vi inte att även använda ord som ”romantik” i samma mening som ”barnvänligt”. Hotellet riktar sig utan tvekan lika mycket åt ett förälskat par som till en barnfamilj där det gemensamma huvudsyftet med resan är sol och bad. Riktar vi blickarna invändigt på hotellet finner man förutom reception och härlig lounge dessutom hotellets egen restaurang som är öppen för både frukost, lunch och middag. Rummen är uppdelade i olika kategorier där den röda tråden är den snygga och moderna inredningen. Faciliteter som aircondition, balkong, wi-fi och satellit-TV finns i samtliga rum medan rummen av bättre kategori har terrass.

Vad gör man då när skymningen faller, eller när man önskar en dag med paus från stranden och åka på utflykt? Hotellets styrka förutom redan nämnt är utan tvekan den närliggande staden Cesenatico som ligger endast ca. 4 km bort. Staden är en av få pärlor utmed Adriatkusten som präglas av en skön stämning, genuint centrum och karakteristisk fiskestämning nere vid hamnen. Staden bjuder på ett fint utbud av trevliga restauranger i olika prisklasser, barer och butiker. Bland andra utflyktsmöjligheter måste vi nämna kulturstaden Ravenna (ca. 30 min) som finns med på Unescos världsarvslista samt den välkända badorten Rimini med sitt fina centrum och härliga sandstrand. Utflyksmöjligheterna är många och det finns spännande upplevelser för både unga och gamla. Till sist, som en extra bonus, är tillgängligheten riktigt bra: Riminis flygplats (dit bl.a. Ryanair flyger från Stockholm samt Windjet från Köpenhamn) ligger endast 24 km bort och närmaste tågstation till gäster som anländer utan bil är Gatteo a Mare endast 600 meter från hotellet. Skulle du inte redan vara klar för att boka så klicka Hotel Lungomare.

PRISEXEMPEL

Minimumkravet hela säsongen är endast 1 natt! Ett dubbelrum av kategorin Acqua med balkong kostar från den 16/6 – 1/7 SEK 1.030:- per natt för två personer inkl frukost.