In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – B&B Zia Maria i Napoli

Napoli har rykte för att vara smutsigt och kaotiskt och som drar till sig ficktjuvar och banditer. Men Napoli är mycket mer än medias framställning av denna fascinerande storstad norr om den eftertraktade Amalfikusten. Och B&B Zia Maria är i sanningens namn mer än man kunnat förvänta sig utifrån de yttre ramarna.

Man kan välja Napoli som destination av många orsaker. En av dem kunde vara att det skulle kunna vara upplagt med en övernattning i förbindelse med flygavgång/ankomst, en annan kunde vara att nyfikenheten och lusten till att dofta till staden för några fler övernattningar när det nu trots allt finns direkt flyg hit, en tredje kunde vara att passionen för storstadssemester får igång ens resblod. Napoli är en sådan stad som både kan överraska och överrumpla. Det vilar en tristess över förorterna, kaos i innerstan och en exotisk stämning i det historiska centrum. Så ifall man tycker om storstadskaos, färgglada torg och gator med stämning för att inte tala om det fascinerande livet staden erbjuder med doften av en äkta pizza, mångfald och  delikatesser av alla de slag så kan vi på det varmaste rekommendera en vistelse på B&B Zia Maria som ligger i den historiska delen av staden ut till ett folkligt kyrkotorg med en svindlande utsikt till stadens tak och många gator.

Det är svårt att finna då det inte finns en enda skylt på fasaden utan endast ett litet namn på mässingklockan bakom en tidningskiosk. Innergården (om man ens kan kalla den för det) framstår heller inte som annat än mörk och lite smutsig, dock endast använd av de boende i huset. Hissen som tar en upp till Zia Maria framstår en smula oinbjudande i all sin enkelhet. Men när man träder ur hissen och tar första steget in till Zia Maria så förändras allting drastiskt. Här uppe möts man av en herrskaplig och modern familj som lever och andas för sin gamla faster Marias födelsehem. För det är nämligen vad B&B Zia Maria är – ett familjehem genom generationer som i dag fungerar som en ljus, modern, syrligt ren og otroligt hjärtevarm och inbjudande litet B&B där man väcks av kyrkoklockorna på San Gaetano-kyrkan där man kan njuta av utsikten ner till det historiska Napoli från den stora gemensamma terrassen varifrån det finns alla möjligheter till att njuta av en perfekt vistelse i hjärtat av Napoli. Eller som ägaren själv säger: de håller ögonen med sina ägodelar när de går på gatan, men de är aldrig otrygga, för här är inget att vara otrygg över, heller inte om kvällen då barnen spelar fotboll framför kyrkan, människor i en salig blandning fyller gatorna framför de eftertraktade pizzeriorna – och det ligger två på samma gata! Napoli faller sakta till ro, någon gång efter midnatt.

Väl mött!

PRISEXEMPEL

Priset är samma hela året, och ett dubbelrum med frukost kostar SEK 980:- per natt för två personer under 2012.

Läs mer om B&B Zia Maria i Napoli och se hela prislistan.