In-Italias nyhetsbrev

Höst-weekend i Italien

Hösten närmar sig, men visst vore det underbart att förlänga sommaren lite eller varför inte börja planer en höstweekend i någon italiensk storstad? Låt oss få någon minut och föreslå några storstäder, som är väl värda ett besök…
Venedig, staden som ligger på vatten, har så mycket mer än bara kanalerna och palats att erbjuda. Man har lite delade meningar om vart namnet Venezia (italienska namnet för Venedig) kommer ifrån. En myt säger att de flyktingar som tog skydd i området hälsade med ”Veni etiam” (även jag har kommit hit). På grund av sitt strategiska läge, gav deras slughet genom att spela ut kejsardömena mot varandra att de fick mycket förmånliga handelsavtal.

Venedig är en stad som har högsäsong nästan året runt, men så här på höstkanten har hettan lagt sig och att promenera runt bland de smala gränderna är en njutning i sig, bara man inte glömt kartan, så man hittar hem. Vi rekommenderar klart att ta med en karta innan avresa, tre av våra konsulter – Johanne, Sara och Paola – vet vad som annars kan hända.
Vi har hotell och lägenheter för allas plånbok i denna udda, men ack så vackra stad:
http://www.in-italia.se/textct_776_2.asp

Alghero, Sardinens största stad, bjuder på nöje och city puls, men ändå sol, hav och sand. Här finns en av Europas bästa dykarvatten, så alla dyk- intresserade: detta är stället. Dialekten här är en blandning mellan italienska och spanska, då spanjorerna gjort en hel del besök i denna stad. Varför inte se några av de nya boendena som kommit till på vårt program?
http://www.in-italia.se/textct_660_2.asp
Nyheten i år från In-Italia är vår transferservice från flygplatsen till hotellen i Alghero, för att ni som kund smidigare och lättare ska komma fram till ert boende och njuta av Sardiniens vita stränder och kristallklara hav. Se:
http://www.in-italia.se/resortrs_4185.asp

Florens, eller som italienarna säger: Firenze. Detta "Mecka" för kultur behöver väl knappast någon närmare presentation?! Denna fantastiska stad med all dess kultur av alla de sorter men som även erbjuder den shopping galne mycket att titta på. Dessutom är stadens restaurang utbud enormt! Se vårt utbud av boende i Florens:
http://www.in-italia.se/textct_812_2.asp

Napoli har ett fantastiskt läge om man vill göra dagsutflykter till bland annat Vesuvius, Pompei och den mindre kända staden Ercolano. Det är en gammal stad från 600 f.kr och 1995 blev Napolis centrum uppsatt på UNESECO’s världslista, så är man historiskt intresserad så har denna lite annorlunda storstad väldigt mycket att erbjuda. Napoli är pizzans hemstad så att äta pizza är ett måste. Varför inte provsmaka ursprungets pizza Margherita? Ta en titt på våra boenden i Napoli:
http://www.in-italia.se/textct_372_2.asp