In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Muà Room & Breakfast i Bologna

Även om det fortfarande är sommar enligt kallendern är det kanske ändå hög tid att planera en av höstens små höjdpunkter: Varför inte ta en tur bort från regn och blåst till solen och en lång höst-weekend i sköna Bologna?

Kanske tänker man inte ens på hur enkelt det rent faktiskt är att hoppa på ett flyg för att tillbringa en förlängd weekend i en så skön stad som Bologna? Med bara 2-3 dagar till förfogande kan man nå ganska mycket. Kulturskatter, shopping, gatmarknader och mat och vin från Italiens egen matkammare som bara väntar på att du ska komma förbi och suga åt dig.    

Med en hektisk weekend med full fart på upplevelserna och intrycken ska man naturligtvis ha någonstans att bo, så man kan få en optimal vistelse.

En av våra favoriter i Bologna är Muà Bed & Breakfast, ett litet bed & breakfast med central placering och ett förfriskande annorlunda interiör. Ofta består den typiska italienska inredningen av en god blandning av blomstrande sängkläder, andra blomstrande gardiner och lite små märkliga färgsammansättningar men inte här. Hos Muà är det moderna i förarsätet och det även om ramarna utgörs av en gammal ägendom med centralt läge. Så snart man träder in genom dörren märker man hur lugnet lägger sig och ögonen finner vila i det rofyllda palatset av naturfärger.  

Alla rummen är nyinredda med allt vad man har behov för, och alla i samma stil: Modern interiör i behagliga färger, modern sanitet och naturligtvis med internetförbindelse, aircondition och satellit-tv. Vem har sagt att italienarna inte vet vad som gäller i 2011?   

I det förhållandevis lilla uppehållsrummet för gemensamt bruk utanför rummen som utgör reception och loungeområde kan man planlägga dagens aktiviteter medan man äter en rik frukost bestående av lokala specialiteter, färskt bröd, frukt, juice och många andra läckerheter.

Hos Muà Room & Breakfast har man förstått att inreda med gott öga till modern design utan att gå på kompromis med kvaliteten så är du stilmedveten och lite trött av för mycket blommor i inredningen som präglar många andra ställe, så är detta ett ställe för dig.

Priser

Vistelse på 3 övernattningar i september för två personer i dubbelrum på Muà Room & Breakfast kan fås för SEK 3.675 kr. och då är frukosten inkluderat. Det är också möjligt att endast boka 2 övernattningar.

Läs mer om Muà Room & Breakfast (klicka) i Bolognaoch se hela prislistan.