In-Italias nyhetsbrev

Nytt från In-Italia: Italien kommer upp på hela 233 stränder med Blå Flagg i år

Föredrar du också att bada i havet vid en ren strand där man förutom tagit hänsyn till miljön har tänkt över hur man förhåller sig till kustmiljön och bädgästernas säkerhet samt ger en bra service, så ska du titta efter den Blå Flaggan – la Bandiera Blu, som vajar över de stränder som i år blivit godkända enligt de krav som finns.

Sedan 1987 har man belönat stränder och lustbåtshamnar med den Blå Flaggan ifall man värnar om hav- och kustmiljön. Den Blå Flaggan blir tilldelad där man gör en miljöinsats, där vattnet håller en hög kvalitet, där man erbjuder god service och där säkerheten är hög samt till dem dom samtidigt ger miljöinformation.

Kommunerna ska årligen ansöka om att få tilldelat (eller återfå) den Blå Flaggan och i 2011 har man således i Italien fått två nya stränder på listan som alltså har uppfyllt kriterierna från ordningen Den Blå Flaggan medan några få har utgått. På listan över de 233 italienska stränder med Blå Flagga stoltserar Ligurien med hela 17 stränder medans Lazio och Apulien har blivit en flagga fattigare i förhållande till 2010.

Se här för en komplett lista över vilka stränder som i 2011 har blivit tilldelade den Blå Flaggan.