In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Hotel Panorama vid Gardasjön

Man skulle utan problem kunna kalla Hotel Panorama för Gardasjöns egen balkong. Vi befinner oss på sjöns östra bredd, uppe i höjderna ovanför staden Torri del Benaco, närmare bestämt i den lilla byn Albisano. Efter att jag både bott och rest vid Gardasjön åtskilliga gånger fascinerades jag av att hitta ett nytt smultronställe när jag trodde att jag redan kände till hela Gardasjön och dess pärlor. Upplevelsen att stiga ut på hotellets mäktiga terrass med utsikt över hela (!) Gardasjön är magisk. Att man sedan på hotellet erbjuder såväl en jordnära service, pool och förträfflig restaurang gör att man bara vill pausa tiden och njuta…

Av Marcus Stoltz, In-Italia

Jag besökte Hotel Panorama under en inspektionsresa till Gardasjön där vi framför allt skulle besöka nya potentiella samarbetspartners. Jag blev tillsammans med min danska kollega erbjuden att övernatta hos vårt befintliga hotell ovanför Torri del Benaco, nämligen Hotel Panorama. Efter en lång dag runt sjön ankom vi en solig oktoberdag upp till den lilla byn Albisano i höjderna ovanför sjön och stegade lite småtrötta in genom receptionen där den vänliga Teresa tog emot oss med ett leende. Hon, tillsammans med övriga familjen Martinelli driver detta lilla hotell som jag närmast vill kalla för Gardasjöns egen balkong.

Vi befinner oss på Gardasjöns östra bredd, uppe  i höjderna ovanför staden Torri del Benaco. Efter att jag både bott och rest vid Gardasjön åtskilliga gånger fascinerades jag av att hitta ett nytt smultronställe när jag trodde att jag redan kände till hela Gardasjön och dess pärlor. Efter att ha hälsat på Teresa och hennes man gick vi igenom hotellets reception, passerade restaurangen och stegade ut på den tillhörande och enorma terrassen med utsikt över hela (!) Gardasjön vilket var fullständigt magiskt.

Redan här var jag nöjd och belåten utan att förstå att vi inte ens kommit halvägs av godbitarna: förutom den hjärtliga familjen Martinelli och den härliga terrassen erbjuder hotellet dessutom en svalkande pool och den egna genuina restaurangen där familjen själva opererar i köket. Maten är ytterst vällagad och menyn präglas av rätter från sjön och regionen. Vare sig man äter inomhus eller ute på terrassen så ledsagas man av den fantastiska utsikten som gör att man bara vill pausa tiden och njuta…

PRISER

Bo i ett rum med balkong och sjöutsikt mitt i juli månad på Hotel Panorama för SEK 1.125:- för 2 personer / natt inkl. frukost.

Läs mer om Hotel Panorama (klicka) vid Gardasjön och se hela prislistan