In-Italias nyhetsbrev

Nytt från In-Italia: Nu kan du även ö-luffa i Italien

Smörj in axlarna med solkräm, sätt på dig stråhatten och stig ombord på en av de otaliga små-färjor som i pendelfart tar förväntansfulla ö-gäster till de mer okända italienska småöarna och deras charmiga familjehotell, intima B&B eller exotiska resorts.

I 2011 kan man åka och ö-luffa med In-Italia. Vi har nämligen utvecklat programmet med flera mindre ö-destinationer: Bl.a. kan vi nu erbjuda semesterbostäder på San Pietro Ö utanför Sardiniens sydvästkust, Panarea Ö mellan Lipari och Stromboli utanför Siciliens nordöstra kust eller Favignana Ö utanför Siciliens nordvästra hörn.

Man behöver inte få långtråkigt för att man vistas på en ö! Många av de italienska småöarna rymmer, trots sin storlek både kulturskatter, charmiga fiskeläge och fina möjligheter för att stifta bekantskap med den lokala själen i form av personliga möten med öborna och deras solrika, traditionsbundna och saltrika kost. När man fått nog kan man ju bara hoppa vidare till nästa ö.

De flesta av öarna nås säkert och komfortabelt med mindre färjor eller nyare katamaraner, både med eller utan bil. Det är absolut att rekommendera att ta enstaka övernattningar på fastlandet både inlednings- och avslutningsvis så man har en hel resdag till förfogande och en hållbar tidsmarginal ifall väder och vind skulle spela ett spratt och utsätta avresetidspunkten från ön i fara.