In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Residenza Valverde i Cesenatico

Ska det vara trevligt, avslappnat och bekvämt så är Residenza Valverde det utmärkta valet för familjer som sätter pris på att både ha strand och en härlig stad med inköpsmöjligheter inom ett rimligt avstånd. Faktiskt ligger den barnvänliga sandstranden få meter från stället så föredrar man att kasta sig i havet framför ett dopp i poolen så finns möjligheten framför ögonen.

Residenza Valderde är ljust och inbjudande, och idialiskt för en lyckad familjesemester där man bara njuter av sommarvädret, poolen, stranden och tillvaron. Barnen kan roa sig i poolen, spela bordtennis, minitennis eller leka på lekplatsen i stadens park som ligger precis vid stället. De vuxna kan njuta av solen, poolen och slappa under en parasol, kanske kombinerat med en tur i bubbelpoolen. Har man lust att bli ’hemma’ om kvällen kan man antingen handla mat i närheten och själva laga mat i lägenheten, eller så kan man njuta av rätterna som serveras i Residenza Valverdes egen restaurang. Mer bekvämt kan det visst inte bli. Om eftermiddagen och om kvällen arrangeras det barnunderhållning, så barnen kommer helt säkert inte att ha tråkigt.

Semester-centret har faktiskt alla de faciliteter man normalt efterfrågar i förbindelse med en familjesemester vid havet. Lägenheterna har alla möblerad terrass och man är dessutom garanterad havsutsikt. Det som skiljer stället från många andra semester-center vid kusten är att man här är borta från de stora turistmassorna som annars kännetecknar Adriaterkusten. Visst kommer det turister, men Cesenatico är en stad som bjuder på betydligt mer intim och trevlig stämning än vad man känner från de stora, moderna badorterna. En liten tur in till Cesenaticos trevliga och gamla centrum med restauranger och butiker samt den lilla fiskehamnen kan klart rekommenderas.

Skulle man få lust till att ta en längre utflykt så bjuder området på många härliga städer som är värda ett besök. Ravenna, endast 35 km från Cesenatico har ett mycket charmerande och vackert historiskt (och bilfritt) centrum med massor av sevärdheter. Även den stämingsfulla regionshuvudstaden Bologna med dess berömda valvgångar och torn ligger på överskådligt köravstånd från Cesenatico (ca. 100 km) och kan med fördel besökas.

PRISER:
Bo 4 personer i lägenhet på Residenza Valverde för 10.355 kr. per vecka i högsäsongen i högsommaren (exklusive avgifter som betalas på plats i euro).

Läs mer om Residenza Valverde i Cesenatico och se hela prislistan.