In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Due Relais vid Vietri sul Mare på Amalfikusten

Det härliga med Due Relais är gästfriheten som Ilaria mottager sina gäster med, men också närheten till den trvliga staden Vietri sul Mare som består av ett gammalt historiskt övre centrum och en nyare stadsdel längs med havet; Marina di Vietri där man finner ett fint utbud av restauranger och barer.

Den fantastiskt vackra Amalfikusten har fascinerat resande i många år. Havet, naturen, städerna och inte minst den dramatiska kuststräckan… Från Positano till den sista staden i raden: Vietri sul Mare. I den sista svängen, innan man kommer till staden ska man snabbt svänga ner för en smal och brant liten väg som leder förbi en frodig parkering – ja, det är riktigt; frodig då det är en parkering ”pergolato”, som man säger i Italien, under en grön och frodig pergola. Där får man genast lust att parkera sin lilla bil, med havsutsikt och under det gröna taket. Och det rekommenderas att ankomma i en liten bil för vägarna här nere på Amalfikusten är smala, och förhållandena små för bilarna.Man ringer på en porttelefon och den kära och livliga Ilaria hälsar en välkommen till sitt paradis med ett metalliskt ”klick”; porten är öppen och Due Relais ligger för dina fötter. Bokstavligen talat för man ska ner för en del trappor för att komma fram till Ilarias välinredda rum och lägenheter.

Byggnaden klamrar sig fast på bergssluttningen med sina många trappartier och där det har varit möjligt för grönskan att slå sig ner i form av små gräsareal, plantor, träd och saftiga växter.


På huvudplanet; taket eller den översta våning om man vill, har man inrett frukostterrassen där man kan sitta och njuta av den underbara vyn över Medelhavet, Marina di Vietri (som kan nås till fots) och Salernos bukt. På de underliggande våningar som är förbundna med en hiss ligger rummen och lägenheterna ALLA med egen välinredd terrass med havsutsikt.

Allt i allt finner man här vid slutet av Amalfikusten en härlig kombination av semester, semester och ännu mera semester.

God förnöjelse!

PRISER:
Bo i lägenhet på Due Relais för 1.330 kr. per natt för två personer i högsommaren.
Läs mer om Due Relais (klicka) vid Vietri sul Mare på Amalfikusten och se hela prislistan