In-Italias nyhetsbrev

Rom är alltid värd ett besök!

Rom har precis korats till den mest populära huvustaden i Europa, och folk strömmar till "Den eviga staden" från hela världen.
Rom har blivit otroligt populärt inte minst tack vare de många fina historiska monumenten, de läckra restaurangerna och utmärkt shopping, och på den senaste tiden har det dessutom kommit uppstått flera nya attraktioner - bland annat den nya påven benedikt XVI!

Därutöver hölls här den första Filmfestivalen mellan 13 och 21 oktober, vilket lockade ännu fler besökare till staden, totalt kom ca. 300.000 besökare. Detta märkte både vi och våra kunder, då många av våra lägenheter och hotell var utsålda redan långt innan festaivalen gick av stapeln.

Även 2007 kommer det att hållas filmfestival i Rom, nästa år vecka 42, som på vissa håll i Sverige är lika med höstlov i skolorna. Festivalen kommer garanterat locka till sig ännu fler gäster nästa år, inte minst på grund av att Sophia Loren kommer vara festivaelns gäststjärna. Därför vill vi verkligen uppmana våra kunder, som vill till Rom under höstkanten - att beställa i så god tid som möjligt!

I november månad har In-Italias Rom-avdelning (Angela och Solveig) varit på rundtur i Rom för att besöka de lägenheter och hotell vi har på vårt program, men inte minst för att hitta nya, trevliga övernattningsmöjligheter till våra kunder. Turen var väldigt givande och vi är nu i full gång med att göra nya beskrivningar och upprätta de nya ställena, så vi är fullt rustade för 2007, med ett brett utbud i alla olika prislägen. Redan nu kan vi avslöja att en del av våra nya lägenheter ligger i det ofta förbisedda, men riktigt trevliga kvarteret Borgo Pio och Prati. Dessa kvarter är populära bland romarna själva, när de ska handla. På Via Cola di Rienzo, hittar du allt vad du kan tänkas behöva i form av klädbutiker, små marknader, en övertäckt matmarknad, och sist men inte minst - Roms mest berömda delikatessaffär Castroni. I området finns det dessutom många trevliga lokala restauranger. Kvarteret blir inte mindre populärt av att det ligger nära Peterskyrkan. Dessutom är det lätt att ta sig till och från denna del av Rom, då både bussar, spårvagn och metro kör förbi här, och har man promenadskorna på kan man korsa Tibern och promenera till Piazza del Popolo samt Piazza Navona.

Här nedan kan ni se några av våra nya hotell och lägenheter som vi kan rekommendera, av vilka de flesta ligger inne i det historiska centrumet: