In-Italias nyhetsbrev

Visste du att …

Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om Italiens enda fjord, Milanos nya tågstation och skandinavernas bråkande under semestern.

… Italiens enda naturliga fjord ligger på Amalfikusten?

Italiens enda naturliga fjord ligger mellan Praiano och Conca dei MariniAmalfikusten. Det lilla samhället Furore är dessutom känt för att vara hemby för det årliga arrangemanget Marmeeting, där det tävlas i fria hopp från en avsats ute på bron.

Milano har fått en ny, modern tågstation?

Milanos nya tågstation står klar i år; 120 miljoner euro har den kostat och fem år har det tagit byggherrarna att totalrenovera den gamla stationen - Milano Centrale - till ett inköpscenter med rullande trottoarer, butiker och barer och ja, tågräls. Stationen är ultramodern och äntligen klar att ta emot de 320.000 personer som dagligen reser genom stationen – på årsbasis blir det till 120 miljoner resande.

… skandinaver står överst på listan över par som bråkar mest på semestern?

Enligt en undersökning som internetportalen hotel.com har gjort på över 1300 semesterförberedande par från 9 olika europeiska länder skulle tongångarna gå högst hos de skandinaviska par under planeringen av semestern. De mest samarbetsvilliga männen är enligt undersökningen, italienarna. Man ska kanske innan avresa överväga vilken nationalitet man tar under armen och reser iväg med?!