In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Villa Santa Maria in Foris i Ravenna, Emilia-Romagna

Har du lyst till att skämma bort dig själv och dina närmaste så borde du överväga en förlängd weekend i charmiga Ravenna i det välfungerande Norditalien. På Villa Santa Maria in Foris kan ni känna er som några av de lyckosamt utvalda och bo mitt i staden med historiska ramar med stil – men ändå till ett förnuftigt pris.

Det låter kanske exotiskt, men det både enkelt och billigt att komma till Ravenna – från Stockholm och Köpenhamn finns det direkt flyg till Bologna och där ifrån tar det endast en timme att ta sig vidare till Ravenna med tåg eller ännu kortare tid med en hyrbil.Kombinationen av kulturstaden Ravennas historiska kulisser och den mycket personliga och genomtänkta inredning i det exklusiva lilla hotellet Villa Santa Maria in Foris vill givetvis få dig som gäst att känna dig privilegad. Och man kan säga att det rent faktiskt också är ganska privilegat att bo så fint och samtidigt så centralt.

Inredningen i varma färger, med marmor och olika träsorter som understryker den historiska stilen ger känslan av att vara ankommen till ett privat hem. Men ta inte fel! Även om stället påminner om ett privat hem så är alla faciliteter som man förväntar sig på ett hotell av hög standard: Stora rum med ytterst olik och mycket orginell inredning, alla med aircondition naturligtvis samt bibliotek, utomhus terrass, frukostmatsal och en liten innergård med frukost-servering när vädret tillåter det.


En förlängd weekend kommer till att gå snabbt här i den gamla staden som under tidens morgon har fungerat som samlingspunkt och som huvudstad av flera olika orsaker innan Italien fick sin nuvarande form. Historiska byggnader, världsberömd mosaik, häftiga butiker i de atmosfärfyllda gågator och inte minst de många restauranger med mat och vin i världsklass finns allting inom gångavstånd i det historiska centrum. Tillåter vädret finns det dessutom möjlighet att ta en dag på stranden vid Adriatiska havet – det krävs dock en timmes transport i buss eller 10 km i egen bil.

Detta är vårt bud på en italiensk weekend i toppklass – som du ser är det inte annat än sant, att man inte kan ”både få och äta kakan” för just det kan man i Ravenna!

Läs mer om Villa Santa Maria in Foris i Ravenna, Emilia-Romagna