In-Italias nyhetsbrev

Amalfikusten kan fortfarande överraska...

Har man en gång fallit för Amalfikusten är det svårt att inte återvända gång efter gång. Gammal kärlek rostar sällan, men trots kustens lilla storlek finns det garranterat fortfarande nya spännande ställe att uppleva.
Amalfikusten har efterhand blivit ett välkänt område för de flesta Skandinaver, och för många har det utformat sig till ett livslångt kärleks förhållande.
Naturen är fantastisk och det råder inga tvivel om att den förhållandevis korta kuststräckan är en av de absolut vackraste i världen.
Dessvärre har endagsturisterna blivit allt för många, och som inte når att uppleva allt det som Amalfikusten har att bjuda på, nämligen små landsbyar i bergen, fantastiska restauranger, okända sevärdheter och inte minst de otroliga vandringsleder som förbinder hela kusten och där man fortfarande kan uppleva den "gamla" vardagen med åsnor som släpar byggmaterial upp till de mest avlägsna platserna.
Endagsturisterna upplever heller ej får- eller jetherdarna med deras jordar, och de har inte möjligheten för att stanna vid något litet lokalt mejeri för att se hur man framställer den berömda mozzarellaosten. De hinner inte göra ett stopp hos den berömde konditoritorn De ´Riso i Minori, som utan tvivel framställer några av de bästa kakorna i hela Italien. Prova te.x. den lokala specialiteten Delizia al Limone som är baserad på kustens många citroner, och ni kommer få en upplevelse för livet. Citroner används även vid framställning av den lokala snapsen Limoncello som kan provsmakas och köpas överallt.
Ett besök på det intressanta papersmuseét i Amalfi är också att rekomendera. Dessvärre är det inte så många som tar sig tid att utforska detta fantastiska handverk som fortfarande utförs i Amalfi och produkterna kan köpas i hela världen, bl.a. i Stockholm.
Capri är berömt för många saker, bl.a. den blå grottan som den danske författaren H.C. Andersen skrev så vackert om. Amalfikusten har sin egen grotta "Grotta dello Smeraldo" som är nästan lika imponerande, men okänd för de flesta. Den ligger ca. 4 km från Amalfi i riktning mot Positano, och man kan dessutom segla dit från Amalfi eller åka med den lokala bussen eller köra själv. Många har säkert passerat platsen utan att stanna vilket är synd då den verkligen är värd ett besök.
Vi skulle kunna fortsätta att nämna platser att besöka men det skulle vara synd att inte lämna några överraskningar.
Hos In-Italia finns det många duktiga medarbetare som har en stora och ingående kunskaper om Amalfikusten och därför ökar såväl vårt utbud av inkvarteringsställe inom de närmaste månaderna. Våra lokala kunskaper och personliga kontakter gör att vi kan erbjuda boende som de flesta andra researrangörer inte har möjlighet för och det är vi självklart stolta över. Men många av dessa ställe är små och har endast några få rum eller lägenheter så därför rekomenderar vi att man bokar i god tid, för att vara säker på att få plats.

Residence La Divina
Residence Amalfi Dreams
Residence Villa Sant' Alfonso
Villa Felice Relais
Albergo Zi 'ntonio
Residence Villa Casale
Hotel Toro
Hotel Villa San Michele
Villa Scarpariello Relais