In-Italias nyhetsbrev

Visste du att ...

Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om Julia Roberts inflytande på glassförbrukning i Rom, Italiens rekord i hotellrum och möjligheten för att uppleva Edvard Munch i regionen Friuli.

... Italien huserar de flesta hotellrummen i Europa?

Med omkring 40 miljoner besökande om året kan Italien stoltsera med att ha fler hotellrum än något annat land i Europa.

... du kan stå ansikte mot ansikte med Edvard Munch i regionen Friuli?

rån 25:e september 2010 och helt fram till den 6:e mars 2011 kan du på Villa Manin i regionen Friuli uppleva utställningen ”Munch e lo spirito del Nord” som är en Edvard Munch-utställning, men du kan också finna andra skandinaviska verk från slutet av 1800-talet.

.. Julia Roberts får turister att strömma till Rom för att äta glass?

Den amerikanska filmstjärnanJulia Roberts nya film ”Lyckan, kärleken och meningen med livet” som är baserad på författaren Elizabeth Gilberts egna upplevelser handlar om en kvinna som reser ut i världen för att finna sig själv. I den förbindelse kommer hon till Italien där hon i Rom äter glass av det kända lokala glassproducenten San Crispino. Bokens populäritet och den nya filmen har fått turister att strömma till staden för att provsmaka den berömda glassen. Och det är inte bara San Crispino som njuter av uppmärksamheten utan den italienska glassen rent generelt. Filmen hade premiär i de svenska biograferna i början av oktober.