In-Italias nyhetsbrev

Månadens boende: Agriturismo Due Carpini, Valdobbiadene i Veneto

Som en del av årets inspektionsresor till Italien hade två av In-Italias resekonsulenter i september nöjet att få övernatta på gården Agriturismo Due Carpini utanför ”prosecco-byn” Valdobbiadene i Veneto-regionen.


Vi ankom ca. kl. 18:30 till den nya delen av Due Carpini och blev mottagna av värdinnan Maria och hennes lilla dotter. Först visade de oss runt i det splitternya wellness-center på första våningen. Förutom tre olika behandlingsrum finns det bastu, turkiskt bad, duschar med färgat ljus och ett par liggstolar för avkoppling. En vindeltrappa leder upp till den lilla jacuzzi som låg i förbindelse med den nybyggda poolen med direkt utsikt mot den omkringliggande vinmarkerna och ladsbyn Santo Stefano.

Från poolen gick vi via en stig mellan vinmarkerna bort till den lite äldre delen och fick se rummen som låg där. Efter rundvisningen gick vi tillbaka till den ny delen med de nya Salis-rummen och satte oss till bords i restaurangen där vi blev bjudna på ett glas god bubblande Prosecco – en av områdets specialiteter. Vi hade hört lite åska tidigare som visade sig vara kanoner (!) som skjuter fram varm luft högt uppe för att förhindra att det bildas hagel. Ett ordentligt hageloväder skulle nämligen ödelägga druvorna och därmed årets skörd vilket ju skulle vara en stor förlust för vinproducenterna.

Maria och dottern skulle hem till resten av familjen så vi sa hejdå. Vi beslutade att stanna i restaurangen och äta då det var sent. Restaurangen – Salis Cibo & Vino – är som resten av den nya delen modern och elegant inrett. Den drivs separat från rumsuthyrningen av den unge mannen Gianmaria – menyn har ett litet, exklusivt urval och maten är mycket välsmakande.

Nästa morgon vaknade vi upp till en nästa klar dag och det var ett sant nöje att dra för gardinerna till de stora panoramafönster och se den fantastiska utsikten till vinmarkerna och kullarna i bakgrunden. Vi fick också tid att njuta av en enkel men god frukost i den lilla frokostmatsalen sidan om rummen innan vi skulle resa vidare på de ringlande landsvägarna i detta vackra landskap.

Vi var eniga om att det var riktigt trist att vi inte hade tid att njuta av stället några extra dagar och få möjlighet att kurera oss bland wellness-faciliteterna – det var annars behövligt efter en veckas rundresa vid Gardasjöns södra bredd samt vindistrikten Valpolicella och Soave.

Läs mer om Agriturismo Due Carpini, Valdobbiadene i Veneto