In-Italias nyhetsbrev

Tema: Allas vårt Italien (kundernas favoriter)

Vi får många svar från alla er kunder som efter en Italienresa skrivit om era upplevelser och unika ögonblick från er vistelse. Månadens tema är en hyllning till alla er som tagit er tid att dela med er om era upplevelser och minnen från Italien och velat dela med er med hela In-Italia familjen. Varför ditt Italien är värt att uppleva och varför just ditt Italien förtjänar att bli utforskat.

Av Berna Kara för In-Italia

Tour de Italien – sätt igång!

Det har nog (och förhoppningsvis) inte passerat förbi någons näsa att vi på In-Italia bjuder på ett hav av resmål, välkomnande resorts och ett brett utbud v semesterobjekt till barnfamiljer, badfantasten, de äventyrliga, storstadsglidaren och naturligvis till den evigt hopplösa romantikern. Med andra ord en påse blandade karameller av kulturer, sevärdheter, gastronomiska sinnen och förmåga att skapa oförglömliga minnen. Men en sak är vad vi kan erbjuda och en annan är vilken smak ni som rest haft efter fått möjligheten att sticka handen ner i godispåsen, egentligen haft när ni åter vänt kursen hemåt.Vi har genomgått alla era spännande resupplevelser och  plockat ut några av våra kunders favoriter så ditt nästa resmål till Italien ska bli en säker hit. Låt dig i det följande bliver inspirerad och förförd av andra Italien entusiasters upptäckter och få tips, råd och erfarenheter med i bagaget till din nästa semester. 

Turen går till…

 

Det lantliga Italien

Det första, viktigaste och svåraste vi alla gör innan vi beslutar oss för att packa väskan och hoppa på planet är för de flesta att bestämma vart i (all)världen man ska resa. Ut över det självklara - att resan naturligtvis ska gå till Italien - har våra kunder några bud på var i stövellandet du bör sätta dina fötter. Ifall du är en vattenmänniska som alltid landar på samma fält i det stora resespelet kan Gitte från Galten m.fl. kanske locka dig till att hoppa över flera fält och kasta dig ut i en alternativ gårdssemester i Piemonte?

Piemonte er vores "nye Toscana", som ellers har været favoritten. Landskabet og naturen ligner meget Toscana, men vi synes vi fandt en mere uspoleret autenticitet i Piemonte. Bag hver en ny bakketop lå en charmerende lille by med ægte, italiensk liv!’

Det är ett nöje att ta på bondgårdssemsester (eller agriturismo som det heter på italienska) och få njuta av det som varje italiensk region gör bäst, nämligen att producera några av de bästa och mest kända vinerna som vi svenskar gärna sköljer våra middagar ner med. De mest välrekommenderade och prominenta vinerna kommer från druvodlingarna i Toscana och framför allt Chianti, men i skuggan av dess populäritet gömmer sig faktiskt en annan fronfigur när det kommer till vinproduktion. Den lilla staden Negrar i Valpolicella husar en liten idyllisk krog från slutet av 1700-talet som heter Locanda 800, som flera av våra kunder har gjort ett stopp vid för att släcka törsten:

’Hej Vi bokade vinprovning genom er och det var 11 poäng av 10 möjliga. Helt fantastiskt!’, Anders med sällskap från Förslev, Sverige.

’Vores fire dages ophold på Locanda 800 tæt på Negrarvar helt i top. Stedet kan anbefales for to, der gerne vil nyde en lille perle af et sted helt alene’, Kirsten och respartner från Kgs. Lyngby, Danmark.

’Tusen tusen tack för tipset Locanda 800!!!!!!!!!! Svårt att hitta men väl där blev det höjdpunkten på vår förlängda Weekend i Veneto. Vackert, fräscht, fantastisk service, god mat, fantastiska viner, jattetrevlig personal, supermysigt och fräscht rum.....vi kommer gärna tillbaks!’, Patrik och fru från Uppsala, Sverige.

Det agrituristiska Italien kan i sig själv kännetecknas som originellt och äkta men för att få den helt rätta varan har några av våra kunder upptäckt att det bäst betalar sig att insupa det outforskade Italien för att få den helt rätta upplevelsen. Så för de av er som för allt i världen önskar att komma så långt bort från turistområdena i Italien som möjligt riktar flera av våra kunder uppmärksamheten på det autentiska Italien där hjärta, värme och själ sitter i första rummet.

Det autentiska Italien

Då man ser förhållandevis få turister på gatorna i de många autentiska städerna i Italien ska du inte bli allt för överraskad ifall lyxfaciliteterna lyser med sin frånvaro eller menyerna inte är på engelska (ifall de nu ens har en meny!) men ifall man kan leva med autenticiteten på gott och ont, kan man se sig förberedd på att bli förälskad och förförd av exempelvis Ortasjön som ligger i Piemonte:

Otroligt vacket område vid vattnet. Hotellet var superbra. Maten var helt fantastisk. Den bästa maten vi åt under hela resan. Vinkällaren var dessutom världsklass. Maten var mycket bättre än vi förvänta’, Ulf med sällskap från Åkersberga, Sverige.

’Pragtfuldt og helt uventet - gammel middelalderby med små gader og hyggelige butikker - dejligt torv og en fantastisk udsigt over søen’,Poul och medresenär från Hinnerup, Danmark.

Även Matera i Basilicata-regionen väcker stor begejstring:

’Fantastisk intens by bestående hovedsagelig af grotter med tilhørende facader. At bo i en grotte, have sin egen toiletgrotte med alle moderne bekvemmeligheder ... og spise i en pizzagrotte, det er en meget speciel rejseoplevelse’, Søren och familj från Hellebæk, Danmark.

Är toalettgrottor och medeltidsstäder inte autentiskt nog enligt din smak kan du kanske göra som några av våra kunder som löper hela linan ut när de söker det äkta i deras semester. En lite okontroversiell men utan tvekan autentiskt sätt att uppleva Italien på är att bo i en liten och charmerande trullo hos Trullidea i staden Alberobello:

Alberobello var fantastiskt och verkligen originellt. Helt unikt att komma till en stad med så många trullies. Det var kul att bo i en trulli. Kändes autentiskt och inte alls tillrättalagt för turister. Apulien kändes lite som det gömda Italien. Det var vackert att åka genom landsbygd med röd jord, gamla knotiga olivträd och gamla trullies.’, Lena med sällskap från Spånga, Sverige

Turisttorka, tack

Generellt väljer våra kunder destinationer med få turister, oavsett om det är autentiska, agrituristiska eller romantiska:

’Vi var meget glade for byer, områder og oplevelser og synes, at vi har "genopdaget" Italien som et spændende rejsemål ved at besøge de tre ikke så turistede steder’, Claus och sällskap från Ishøj i Danmark bodde på Monastero di Santo Spirito i Ocre.

Och Mette och familjen från Köpenhamn som bodde på Borgo Monticelli i Castiglione della Valle, Umbrien har hittat en turistfri pärla där du kan glädja dig över att du mest kommer stöta på livliga, gestikulerande italienare på gator och torg:

’ Vi har rejst meget i Toscana tidligere, men finder det efterhånden for overcrowded. Her er Umbrienet fremragende alternativ!

Storstads-Italien

Behöver du ladda batterierna samtidigt som du bor på ett makalöst hotell och får uppleva Italiens många historiska och tidlösa storstäder? Så har våra kunder också en handfull goda råd och erfarenheter, både från de klassiska resmålen som Rom och Venedig såväl som från andra storstadspärlor som kan ge dig ett välförtjänt avbräck från vardagen oavsett om du ska resa ensam, i par eller med hela familjen.

Verona

’ Vi hade en fantastisk resa. Hotellet var mycket frächt och en utomordentlig service, dessutom låg det på bästa läget. Staden helt fantastisk, ren och fin’.  Liselott med resesällskap från Kristianstad, Sverige.

’Ud over arenaen, kirker og museer, vil vi anbefale at besøge Giardino Giusti, som er en rigtig smuk og velholdt middelalderhave med en fantastisk udsigt over Verona, Leon och Hanne från Gjerlev, Danmark.

Bologna

Det var en mycket trevlig stad med otroligt fin atmosfär med alla sina milslånga arkader och kulturhistoriska lämningar. Hotellet var bra med lugna omgivningar och bra service. Väldigt lite biltrafik i centrala staden. Bra promenadstråk.Vi åker gärna tillbaka till Bologna för en rofylld och intressant kultursemester’, Bertil med sällskap från Luleå, Sverige.

 Bologna er en vidunderlig by, vi forelskede os i den med det samme. Men ikke mindst skal nævnes, at det er en livlig by, en levende by, unge og gamle på vej til og fra eller blot siddende på en café, livligt snakkende og café-drikkende. Kun få turister, byens størrelse taget i betragtning’, Addi och man från Hillerød, Danmark.

Venedig

’ Vi har haft det underbart bra. Det var en perfekt tid att åka visserligen många turister men ändå överkomligt och lätt att ta sig mellan öarna. Vi rekommenderar att köpa ett Vaparettokort och ta sig själv ut till de andra öarna’. Katarina med sällskap från Nyköping, Sverige.

’Vi har hatt en fantastisk flott uke i Venezia. Hver dag har vært som å legge ut på en oppdagelsesreise,- så utrolig mye vakkert å se. Selv gamle og slitte hus har sin sjarm, preget av vær og vind og vann opp igjennom mange år’, Kirsten och ressällskap från Asker, Norge.

Florens

’I havde ikke lovet for meget. Firenze var en kæmpeoplevelse. Man mærkede tydeligt byens puls med masser af historie og handel’, Erik, Kirsten, Lene och Jørgen från Silkeborg, Danmark.

Florens var underbar stad att stanna till i några dagar. Sevärdheterna var många och vi njöt absolut av stadens restauranger. Boendet var fint och överträffade absolut våra förväntningar’, John med större sällskap från Stockholm, Sverige.

Lucca

Lucca er meget smuk og charmerende, fyldt med skønne piazzaer, lækre forretninger og hver aften året rundt, altså alle 365 dage, kan man kl. 19.00 lytte til Puccini i Chiesa San Giovanni, to skønne sopraner og klaver, for 17 euro, kommer man næste dag igen med de gamle billetter får man rabat. Det er et nyt program hver aften!’, Annelise och reskamrat från Lyngby, Danmark.

’ Kanonbra lägenhet. Enkel men ren och superbra med aircondition. Vi uppskattade poolen och trädgården mycket. Braläge nära centrala Lucca och tågstation. Ägaren var trevlig och serviceminded.’, Lennart med familj från Karlstad, Sverige.

Napoli

’ Vår vistelse i Neapel var kort men intensiv. Vi uppskattade det charmiga hotellet Hotel Neapolis och dess läge i den gamla stadsdelen. Med karta i handen och bra på fötterna promenerade vi runt i den pulserande staden. Vi upplevde intensiv trafik, avgaser, närgångna vespor, sopor, hjälpsamma ortsbor, många vackra men slitna byggnader, mängder av små butiker och gatuförsäljare i en salig blandning’, Gun-Britt, Annette och Kristin från Nynäshamn, Sverige.

Vi hade högt ställda förväntningar på resan till Neapel. Framförallt har det länge varit en dröm att se Pompej. När vi åkte var det mycket tänk om maffia och sophantering. Men vi måste säga att resan överträffade våra förväntningar. Neapel är en kaotisk men underbar stad och vi kommer att återvända.’,Ann-Kathrin och sällskap från Borlänge, Sverige.

Med en storstadssemester i Italien är du alltså garanterad en fulladdad vistelse med cafébesök och sightseeing med vännerna, en romantisk middag med din älskling eller kvalitetstid med familjen.

Sol, bad och glass

Står romantik, konst och gastronomi inte överst på listan när du väljer resmål i Italien utan att hellre ligga på en härlig strand eller vid en skön pool och njuta av solen så har våra kunder också deras favoriter för var du kan få fin solbränna och ett svalkande dopp.

Bibione
’De andra semesterfirarna på platsen var nästan bara italienare (-mest barnfamiljer) och det tyckte vi kändes trevligt. Några tyska röster hörde vi också men inga svenskar. Ett tips till andra resenärer är att njuta glass från gelateriorna som finns här och där i Italien. Den är sagolikt god’, Katarina med familj från Umeå, Sverige.

’Et meget flot luksushotel med alt hvad hjertet kan begære, venlig betjening, parkeringskælder, lækker pool, wellness/motionscenter, strand lige uden for døren med tilhørende stole/parasol, byen to min. gang væk, lækkert værelse - flot og RENT, dejlig restaurant, der lever fuldt op til stjernerne på hotellet.’, Erland och Sudanne från Sæby, Danmark som bodde på Bibione Apart hotel.

’En kæmpe stor badeby, god strand, dejlig by og hvis man kan lide det.....masser af mennesker. Hotellet Palace, var et rigtig godt hotel og lå lige ned til stranden med tilhørende egen swimmingpool’. Kim och respartner från Silkeborg, Danmark som bodde på Hotel Palace.

För barnfamiljerna rekommenderar flera av våra kunder Residence Costa dei Pini i Milano Marittima:

’Hotellet var nytt, fräsch och väldigt bra anpassat till en familj som vår med barn i åldrar från 1 till 15 år. Fint poolområde, bra lekpark, fina tennisbanor och tillräckligt frukostutbud’, Helena med familj från Sverige.

’Stedet var absolut dejligt og børnevenligt efter vores behov med to små på 3 og 5 år - og perfekt med de to swimmingpools’, Jonas och familj från Roskilde, Danmark.

Ehh, vart ska vi åka?

Kräver du något extraordinärt av din semester? En utmaning? Kanske en rövarberättelse utan dess like som du kan skryta om för vännerna när du kommer hem till Sverige igen? Så glöm allt om badsemester och storstadspuls, då Vulcano Ö på de Eoliska Öarna är destinationen som kan infria dina krav.

’Allting har fungerat som det ska. Efter Siracusatog vi tåget till Milazzo och vidare med båt till Lipari, som var ett vänligt och trevligt ställe. Vi cyklade runt ön (27 km) vilket var häftigt men lite konditionskrävande p g a backarna. Gjorde också "Stromboli by night". Stromboli är en dramatisk plats med levande vulkan, vilket tyvärr många rika turister upptäckt. På Stomboli åt vi vulkanugnsbakad pizza. Vi är mycket nöjda med Mendolita där vi bodde inkl personalen. Dessutom hade vi tillgång till en fin poolanläggning i närheten.’  Rolf med familj från Johanneshov, Sverige.

’ Som kender af mange andre områder i Italien kan jeg ikke påstå, at dette minder om noget andet i landet. En anden mentalitet, som kan have noget at gøre med beliggenheden midt i Middelhavet som kampplads i flere tusinde år, en smuk og frodig natur og et lidt andet køkken. Det er et skønt område som skal opleves; jeg tror at når man først har været der ved man hvor mange af ens næste ferier skal have for destination. Alt i alt havde vi en pragtfuld tur til hvad jeg uden at tvivle vil kalde "Europas Paradis"...’, Louise från Köpenhamn, Danmark.

Våra favoritvärdar, våra favoritrum

Nu när vi har fått destinationen på plats är det väl också hög tid att ösa på med några råd om hur du får tag på det rätta rummet med trevligt värdskap för dig och dina medresenärer. Vi har fått överväldande många hyllningar till olika regioner, städer, hotell och värdar som alla förtjänar att bli nämnda här. I det följande bör du nöja dig med att få en överblick över de 10 bästa bostäderna för att tillbringa sin semester enligt våra hemkomna kunder:

En top 10 över våra kunders favorithotell och semesterboende

 1. Hotel Arenula:, Rom  (Lazio)
  I toppen av hotellrankingen finner vi Hotel Arenula som ligger i centrala Rom. Om det är den äkta romerska atmosfären, att det ligger i ett förhållandevis okänt och lugnt område för turister eller att man har gångavstånd till de flesta sevärdheterna som utgör denna topplacering är alla inte eniga om. Men att hotellet har gjort ett djupt intryck på hotellets gäster är tydligt utifrån kundernas upplevelser av detta centrala hotell:

  ’Både staden och området där vi bodde upplevde vi som mycket trevliga att vistas i. Arenula är ett litet trevligt centralt liggande hotell med vänlig personal och bra service, både i receptionen, på frukosten och inom städningen. Nästa gång vi reser till Rombor vi gärna på Hotell Arenula igen. Tips: Om möjligt promenera mellan de många sevärdheterna, då upptäcker man flera små intressanta ställen i staden’. Sven-Eric med fru och vänner från Brunflo i Sverige.

  ’Nemt at komme til og fra lufthavnen, via Trastevere station. Skønt med alt i gå-afstand. Hotellet ligger på en lille sidegade hvor man med det samme indånder Roms fantastiske stemning. Man mangler kun vasketøjet hængende mellem husene. Det er bestemt ikke sidste gang vi skal til Rom, og vi håber også at få mulighed for at bo på samme hotel igen’, Pia och Charlotte från Rødovre, Danmark.
   
 2. Hotel Cinqueterre, Monterosso (Ligurien)
  Hotel Cinqueterre ligger ca. 100 meter från havet och ca. 1 km från centrum så man bor på rimligt avstånd från både avkopplande stillhet och växlande sevärdheter. Våra kunders intryck av hotellet talar också sitt tydliga språk:

  ’Hotell CinqueTerre hadde perfekt beliggenhet og et utrolig hyggelig vertskap. De var så hjelpsomme og søte og det var rent trist å reise derfra. Nydelig mat og fint rom’, Cecilie och Randi från Bergen i Norge.

  ’Vår resa i Italien var underbar. Vi är mycket nöjda med både hotell och orter, framför allt vår vistelse i Monterossovar som en dröm. När vi steg av tåget vid stationen och såg det glittrande turkosa vattnet trodde vi att vi kommit till paradiset.Vandringarna mellan de de fem små byarna var också mycket trevliga. Hotellet var bra. Bättre frukost än på många andra ställen runt medelhavet, och trevligt bemötande från personalen. Montorosso åker vi gärna tillbaka till, där var underbart vackert’. Inger och Bengt från Stora Mellösa i Sverige.
   
 3. Cantine Cesani, San Gimignano (Toscana)

  Cantine Cesani ligger mitt i den Toscanska idyll som San Gimignano nästan drunknar av. Ett förtrollande landskap, kvalitetsrika viner samt personal som talar riktigt bra engelska – allt detta skapar ramarna om familjen Cesanis verksamhet som ni har röstat in på en fullt välförtjänt 3:e plats:

  ’ Vi hade en helt underbar vistelse i Italien. San Gimignanomed omgivningar överträffade våra förväntningar, och det gjorde även boendet. Cantine Cesanivar väldigt trevligt med superbra service. Personalen var verkligen serviceminded!’ Bo-Lennart och Eva-Lena från Falköping, Sverige.

  ’Familjen Cesani gjorde allt för att vi skulle trivas här. Vi fick ett fint rum med terrass, vilket var högst uppskattat. Här kunde man verkligen koppla av med en god bok medan huskatten kom och ville ha uppmärksamhet’, Helena med sällskap från Älmhult, Sverige.
   
 4. L’Aromatario, Neive (Piemonte)
  Frukosten är dagens viktigaste måltid. Den sanningen har vi alla stort sett fått in i huvudet tillsammans med modersmjölken, men en som tagit den till sig och gjort det till sin sak att ”kocka” med hjärta, själ och italienska delikatesser är värdinnan på L’Aromatario, Rita. Det är således inte den historiska staden och det faktum att hotellet är från 1600-talet som våra kunder framhäver när de tänker tillbaka på sin tur till Nieve, utan Ritas smakexplosion av ett frukostbord:

  ’ Resan gick mycket bra. Främst uppskattade vi den service vi först fick av er. Neive och hotel L'Aromatorio var helt fantastiskt. Vi tyckte mycket om den lilla byn och vårt boende fungerade alldeles utmärkt. Ett stort fint rum som var mycket fräscht och ett härligt badrum. Frukosten var över förväntan, god, fräsch och riklig. Vi blev mycket väl bemötta och rekommenderar gärna hotellet. I Neive finns tre restauranger av vilka vi provade två. Båda hade bra mat och service.’Christina med sällskap från Stocksund, Sverige.

  ’Morgenmaden er den bedste jeg har fået i Italien - her er alt hvad hjertet kan begære - yoghurt samt mælkeprodukter, brød, ost, pølse samt hjemmelavet omelet og frisk frugt samt flere juicer at vælge imellem’, Tony och reskamrat från Faaborg, Danmark

  ’Opholdet i Neive hos Rita levede op til vores forventninger. Hyggeligt sted, flotte værelser og en dejlig gårdhave og hendes morgenmad var den bedste vi fik i Italien’, Mogens och respartner från Odense, Danmark.
   
 5. Hotel Europa, Limone sul Garda (Lombardiet)
  Hotel Europa är ett familjeföretag som ligger på kustvägen i Limone sul Garda. Hotellet är mest känt för att de erbjuder en fängslande utsikt över sjön och bergen samt för att ägarinnan tar emot sina gäster på flytande danska vilket även uppskattas av våra svenska och norska kunder! 

  ’… jeg har ikke været der i 15 år og de slog armene om mig med det samme og bød velkommen, det syntes jeg er flot og så får det en til at føle sig hjemme, (som jeg plejer at sige det er mit andet hjem). Jeg vil meget gerne anbefale hotellet til andre der vil til et hyggeligt hotel, hvor de snakker flydende dansk’, Dorthe och reskamrat från Sorring, Danmark.

  Blev vældig glade for byen og området omkring det nordlige af Gardasøen. Værelse ok. personale og ejer er super søde og venlige, og de taler dansk, et plus for nogle af os. Tips: tag værelse med balkon til søen’, Susanne och Jannik från Hornbæk, Danmark.

  ’Da det er 4. gang, jeg besøger Limone og Hotel Europa er det næsten indlysende, at både byen og hotellet betyder noget særligt for mig (og mine børn). Hotellet er noget ganske særligt. I det hele taget er der på det hotel en stemning, som jeg ikke tror der er på ret mange andre hoteller’,Kurt och reskamrat från Albertslund.
   
 6. Hotel Monte Baldo, Limone sul Garda (Lombardiet)
  Kort och gott är Hotel Monte Baldo präglat av en trevlig stämning, fantastisk utsikt från hotellets rum, hjälpsam personal och service i toppklass:

  Allt va toppen, vi är jätte nöjda. Stället va underbart och vårat hotell Monte Baldo va det mysigaste och bästa ställe vi har bott på toppen. Ulrika och man från Falkenberg, Sverige.

  Hotel Monte Baldo var en drøm av et hotel. Vi var glade for å ha bestilt rom med balkong. Personalet var meget hyggelige. De hjalp til med å parkere bilen for oss og vi fikk spise selv om serveringen var stengt’, Solbjørg och vänner från Gressvik, Norge.
   
 7. Hotel Piroscafo, Desenzano del Garda (Lombardiet)
  Vi blir i Lombardiet och vid Gardasjön med ert sjunde favorithotell. Hotel Piroscafo i Desenzano del Garda är precis som flera andra hotell på listan familjedrivet. Hotellet ligger i en charmerande och aktiv stad med osedvanligt många restauranger och vinbarer:

  ’Vi kan verkligen rekommendera hotellet, helt fantastisk utsikt från balkongen över det gamla torget och den mysiga hamnen.. Vi rekommenderar att ta balkong med utsikt mot sjön! Vi längtar redan tillbaka, Annika med sällskap från Öjersjö, Sverige.

  ’Om Desenzano kan vi kun sige, at vi blev særdeles positivt overraskede! Vi havde nok forventet et mere eller mindre "slidt" ferieparadis - men dette holdt slet ikke! Såvel hotel som området som sådan var fantastisk’,Susanne och Carsten från Vejen, Danmark.
   
 8. Agriturismo Bevione, Farigliano (Piemonte)

  Antonella och Davide inbjuder varje år skandinaviska gäster till deras gård där de kan uppleva en fantastisk utsikt över dalen och de många vinmarker som Davide själv producerar vin av. Många av våra kunder har redan sagt ’ja tack’ till värdarnas inbjudan och har med dessa ord beskrivit sin vistelse:

  Trevlig och omtänksam familj som driver gården. Duktiga på matlagning! Ett bra boende med en fin poolanläggning och med en fin utsikt/vy över landskapet. Lugnt och behagligt, precis vad vi behövde som första boende på vår semester. Mikael med resesällskap från Norrköping, Sverige.

  ’Det har været en fantastisk uge at være på dette sted. Med et par dejlige værter som gjorde alt hvad de kunne, for at vi skulle føle os hjemme. Det ligger dejligt, stille og roligt og med den skønneste udsigt til bjerge og vinmarker’, Klaus och resepartner från Slagelse, Danmark.
   
 9. Agriturismo Le Querciole, Casciana Terme (Toscana)
  Som Marie och familj från Fjellhamar i Norge uttrycker sin glädje över sin vistelse på Agriturismo Le Querciole som ’en toscansk drøm mellom oliventrær og vinranker!’ Att det är en dröm och fantasi menar även våra svenska kunder från Uppsala:

  ’Lägenheten uppfyllde förväntningarna från er hemsida, medan trädgården, poolen, utsikten och lugnet överträffade våra vildaste fantasier! Det var bättre i verkligheten än i beskrivningen och bilderna. Så vad ska man säga? Den här semestern blir svårslagen’, Lars och familj från Uppsala, Sverige.
   
 10. Hotel Sovestro, San Gimignano (Toscana)
  Efter en kort genomgång av kundernas upplevelser från Hotel Sovestro står det snabbt klart att värdinnan Rita från L’Aromatario i Neive får hård konkurens i matlagningsavdelningen av värdinnan Lucia på Sovestro.

  Men det finns även andra orsaker till att besöka hotellet och inte minst de omkringliggande område:
  ’Ett alldeles utmärkt boende i en fantastisk miljö, härlig pool och ett lugnt och bra rum med skön balkong. Excellent frukost med allt från skinka till gudomlig Pecorino ost. Hotellets restaurang dessutom suverän,speciellt vildsvinsgryta!!’ Claes Erik och Gun från Bålsta, Sverige.

  ’Hotellet er langt bedre end vi havde forventet ud fra hjemmesiden, de aktuelle fotos yder ikke stedet retfærdighed. Værelset var stort, pænt, rent og i særdeles god stand (som resten af hotellet). Poolområdet er intet mindre end fremragende med en lille ikke særlig dyb pool som både voksne og børn havde stor glæde af, samt en større dyb pool med tilhørende børnebassin’, Jesper och familjen från Herning, Danmark.

Andra boendehyllningar

Ovan har ni fått inspiration till var ni kan boka er nästa resa, men då flera av hotellen är från samma region skulle det vara en björntjänst ifall vi inte kastade ett öga på resten av det underbara Italiens nämnvärda och hyllade boende. 

’Staden d.v.s. den gamla delen av staden är fantastiskt vacker. Man har insett värdet av det vackra och underhåller det. Från den lilla parken, som fungerar som samlingsplats för ortsbefolkningen, så ser man över till andra närbelägna städer. Som alltid med gamla bostäder så har behoven ändrats genom åren. Vi trivdes på vår takterass med milsvid utsikt. Att starta dagen med frukost på takterassen var helt fantastiskt. Tokbra, faktiskt! Vi kommer tillbaka till er.’ Susanne och Åke med vänner från Hässelby i Sverige bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo.

’Vores lejlighed på vingården var stor, ren, hyggelig og funktionel - Værtsparet gør deres ypperste for at holde hele stedet toptrimmet, velholdt og er derudover fantastisk venlige og snakkesalige.  Vi kommer helt bestemt igen en anden gang!!! PS: Og udsigten fra gården er bestemt heller ikke at kimse af!!’, Henriette och familj från Köpenhamn i Danmark bodde på Rocca di Cispiano i Castellina i Chianti.

‘Donna Regina er en perle i Napoli. Et sted med "sjel". Dominic, hans mor og hans fetter sørget alle for at vi trivdes. Vi booker det om igjen neste gang vi skal til Napoli!’, Sissi och Derek från Oslo, Norge bodde på B&B Donna Regina i Napoli.

Praktupplevelser

Upplevelser, upptäckter och uppförande har våra kunder fått bevittna under alla deras resor till Italien. Nedan för kan du läsa några få av de förtrollande och fantastiska upplevelser som Italien har att bjuda på:

Kulinariska upplevelser

’Middagarna på terassen kommer vi att prata länge om, deras egen antipasto var fantastisk och bara tanken på den hemlagade raviolin fylld med ricotta och salvia får det att vattnas i munnen! Barnen tyckte det var "fett bra" med getter och ankor’. Peter med familj från Västerås i Sverige bodde på Agriturismo Zio Cristoforo i Casalvelino.

 ’En dejlig og anderledes oplevelse at overnatte og ikke mindst deltage i fællesspisningen hos Cecilia. I vores fællespisning deltog familier fra Sverige, Danmark, Holland, Frankrig og ikke mindst Cecilia og Angelino. Som timerne gik kunne alle tale sammen og det hele mindede lidt om en film af Fellini’, John och resekamrat från Vejle i Danmark bodde på Cecilia Bed & Breakfast i Cabras.

 Uppehället var fantastiskt. Maten och betjäningen var helt underbar. Vi flög från Köpenhamn och hyrde bil i Milano. De närmsta dagarna körde vi runt till olika småbyar i Aosta-dalen. Kan med varm hand rekommendera en vistelse på Antey Saint André. Bo och fru från Malmö i Sverige bodde på Maison Tissiere i Antey Saint André.

Varma och välkomnande upplevelser

’Vi fick ett enastående mottagande av värdinnan Trofimena och hennes make när vi ankom till hotellet. Varje morgon tog de emot i frukostmatsalen med ett leende på läpparna’. Camilla och Marcus från Malmö i Sverige bodde på Palazzo Vingius i Minori.

’Vi oplevede en helt utrolig gæstfrihed og en serviceminded-hed uden lige. Og vi er altså temmelig erfarne udi i de dele fra talrige rejser rundt i verden. Men vi har nok aldrig oplevet en service, der matcher den, vi mødte hos Giovanni. Èn af Giovannis meget anvendte engelske talemåder var "I am at your full disposition." Og det levede han og hans familie helt op til. Han tilbød os faktisk også at være guide rundt til egnens seværdigheder, hvad vi dog høfligt afslog, da vi frygtede at komme til "at drive rovdrift" på hans imødekommenhed’ Per och vänner från Nykøbing Falster i Danmark bodde på Agriturismo ’a Sena i Ciminá.

’Gæstfriheden ville ingen ende tage, selv da vi skulle køre kl. 3 om natten for at nå vores fly i Alghero, ja da stod Cecilia op for at sige farvel og tilbød at lave kaffe til turen. Dette afslog vi selvfølgelig, men det viser bare hvor meget det betyder for hende at hendes gæster har haft en god oplevelse’, Lykke och hennes familj från Stenstrup i Danmark bodde på Cecilia Bed & Breakfast i Cabras.

Naturupplevelser

’Vi har gennem 20 år selv kørt i Italien, dog aldrig længere end til Albenga. Vi synes selv at vi har set og oplevet mange smukke steder, søer, hav, bjerge og byer, men dette område overgår dette’, Anne och Jens från Nakskov i Danmark bodde på Residence Panoramic i Maiori.

’Absolut en av våra bästa resor, San Vito Lo Capovar en fantastisk plats, vilken strand, trevliga människor och vi är mycket nöjda med boendet också.’ Katri med familj från Hälleforsnäs i Sverige bodde på Residence Aloe i San Vito Lo Capo.

’Hele to balkoner med havudsigt, gav mulighed for skønne aftenstunder udendørs hver eneste aften i månens klare skin, ligesom morgenmåltidet kunne nydes i den opgående sols stråler her. I området ligger skønne strande som perler på en snor, så det kan være svært at nå dem alle inden for en uge’, Annette, Mogens och Joakim från Horsens bodde på Casa Tanca della Torre i Isola.

Fem smarta tips på vägen

 1. ’Toscanere spiser vældigt meget aftensmad - 3 forretter, 3 hovedretter og 2-3 desserter. Det er klogt at starte forsigtigt’.
  Från Elsebeth med familj från Spøttrup i Danmark som bodde på La Valle dei Castagni i Pescia i det nordvästra Toscana.
   
 2. ‘Puglia är en region där 80% av Italiens olivolja utvinns och kvaliteten är väldigt god. KÖP OLJA!!’.
  Susanne och Åke med vänner från Hässelby i Sverige bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo.
   
 3. ’Bil är dock att rekommendera när man bor vid Gardasjön, annars är det svårt att ta sig runt.’
  Christer och Ingrid från Stockholm bodde på Residence Taki i Brenzone.
   
 4. ’Hyrbilen kan man med fördel skippa när man kombinerar Amalfikusten med Rom av den enkla anledningen att den inte behövs! Här fungerar tåg / buss utmärkt och man slipper dyra p-avgifter på Amalfikusten’.
  Camilla och Marcus från Malmö i Sverige bodde på Palazzo Vingius i Minori och Hotel Navona i Rom.
   
 5. Et tip til de næste - glæd Jer!
  Fra Carl og familien fra Hjørring, som boede på Casa Vacanze Sole i Tremosine i Lombardiet.

Res och rapportera

Du kan också vara med till att göra ditt Italien till allas vårat Italien genom att besvara det mail du mottager från oss efter du och ditt ressällskap återvänt hem från en minnesvärd och besöksvärd resa i Italien. Dela gärna med dig av dina erfarenheter, roliga händelser och nyttiga tips från resan som på så vis kan komma till användning för andra kunder som letar efter passande boende och destination. 

Buon Viaggio!