In-Italias nyhetsbrev

Månadens boende: Relais Ca’ Maffio i Roncade, Veneto

Relais Ca’ Maffio med det lite smått roliga namnet kandiderar utan tvekan om att vara ett av våra mest romantiska ställen i hela Italien. Ramarna är som skapade för en underbar vistelse i romantikens tecken.

Elementerna som fyller detta sanna måleri utgörs primärt av den nyanlagda swimmingpool mitt i trädgården och placeringen ner till den idylliska floden Sile som rinner ut i lagunen vid Venedig, och där man kan besöka de romantiska småöarna Torcello och Burano (ägarna av stället arrangerar gärna en romantisk flodsegling dit). Kompositionen består dock inte bara av vatten-elementerna pool och flod. Man har även tänkt på de gröna omgivningarna: Den stora, fridfulla parken med planer, skuggivande träd och stämning uppmanar till ren meditation.

Vänder vi fr romantiska ögonen inomhus så möter de många behagliga element: En ljus och trevlig frukostmatsal med storskärm och vidare upp till andra våningen där det finns fyra olika inredda rum I varma färger med ljusa trägolv och rymliga badrum. Man har genomfört arbetet med elegans och omtanke I materialval – och därmed en röd (eller gul eller grön) tråd som genomgår i inredningen.

Men, är det så inte besvärligt att ta sig dit? Svaret är klart nej! Relais Ca’ Maffio ligger endast 10 km från Venedigs internationella flygplats Marco Polo och Venedig ligger endast en halv timme bort och lockar med en kulturell och storstadspräglad endagsutflykt där man mot kvällen åter kan dra sig tillbaka till Relais Ca’ Maffios förtrollande omgivningar.

Läs mer om Relais Ca’ Maffio i Roncade, Veneto