In-Italias nyhetsbrev

Nytt från In-Italia: Få bättre italiensk matförståelse

Varför tillaga dålig italiensk mat när man kan laga god och vällagad italiensk mat?

Det italienska köket är sedan länge blivit en världskök och därmed nästan husmanskost. Det betyder på den ena sidan att man kan finna italienska matställe över hela världen – där ibland matställe som säger och anser sig vara italienska, vilket man kanske snabbt ska skynda sig att tillägga. För på den andra sidan utsätts denna världsomfattande matkultur också ofta för mycket missbruk i form av tillagning med felaktiga och dåliga råvaror, feltolkning av recept och rätter samt dålig kunskap om tillagningsmetoderna. Vem har t.ex. inte provat att få ananas på sin pizza, överkokt pasta, en rätt utan bröd till och vad man annars kunde föreställa sig som aldrig skulle kunna ske i Italien?

Men med In-Italias kulinariska upplevelser tar vi oss ett steg  i rätt riktning mot en bättre italiensk  matförståelse, som kunde vara en inblick i hemligheten bakom pastans perfekta konsistens, konsten av en vältillberedd måltid med få goda råvaror eller kanske fördjupning i regional matkultur.

Hos In-Italia vill vi gärna hjälpa våra kunder till en upplevelse som sträcker sig långt ut över övernattning i en hotellsäng. Vi erbjuder både matlagningskurser, ostsmakning och trevliga middagar med den lokala befolkningen på de lokala premisserna.
 
Läs mer om de kulinariska upplevelserna här under eller kontakta oss på tlf 040 60 60 499 för att veta mer.
www.in-italia.se/mat