In-Italias nyhetsbrev

Månadens boende: Hotel Gala Riccione i Riccione, Emilia-Romagna

Varför ska hela Adriaterkusten vara vikt åt barnglada familjer och den breda charterpubliken? Romantiska par med krav på kvalitet och design får ofta se sig förvisade från kusten för att finna sitt önskehotell i storstäderna eller på landet.

Men så är det inte längre! Mitt på Adriaterkusten i regionen Emilia-Romagna finner man Riccione bredvid den mer kända semesterorten Rimini. Många associerar området med massturism, medelmåttiga hotell och skrämmande arkitektur. Men ingen regel utan undantag!

Hotel Gala Riccione ligger med sitt vackra yttre och inre lite lätt tillbakadraget från Ricciones myller men ändå endast ca 300 m från både stranden, huvudgatan och tågstationen i staden. Detta skapar fantastiska möjligheter för att ta sig runt till fots och ändå kunna dra sig tillbaka till lugna och designervänliga omgivningar om massturismen blir för mycket.  

Hotellets ljusa färger är en sann kur mot vinterns tungsinne. Rummens rymliga balkonger/terrasser bidrar också till att detta hotell passar den mer kräsna.

Läs mer om Hotel Gala Riccione i Riccione, Emilia-Romagna