In-Italias nyhetsbrev

Visste du att …

Här skriver vi om finurligheter om Italien och italienare. Denna gång berättar vi om höstens trängsel i Rom, det italienska språkets rötter och musikfestivalen på den Italienska Rivieran i Ligurien.

… det är hårt tryck på hotellen till höstsemestern i Rom?


Har du fått vanan att varje år tillbringa höstsemestern i Rom eller går du bara och väntar och överväger om Rom kunde vara en möjlighet att spendera semestern, då vädret allt som oftast är milt och svalt? Då ska du inte vänta alltför länge med att beställa hotell eller lägenhet då katolismens huvudstad ska vara värd för en benifikation (en slags katolsk minneshögtid) av den avlidne påven Johannes Paulus II och detta sker vecka 42 (15 -18/10 ), den vecka då många skandinaver har för vana att besöka den Eviga Staden.


… det italienska språket härstammar från Toscana?


Under 1400- talet utmärkte sig de Florentinska författarna Dante, Petrarca och Boccaccio inom litteraturen. De uttryckte sig på Toskansk dialekt som blev till det gemensamma Italienska riks språk och som sedan enade Italien rent språkligt.


… man i Sanremo hyllar både blomster och musik på en stor festival?


Medans alla andra europeiska länder under våren är upptagna av Melodifestivalen, så har man i Italien endast ögon för den årliga musikfestivalen under februari månad i Sanremo på Den Italienska Rivieran, som lockar både stora italienska och internationella konstnärer. Samtidigt hyllar man regionen Liguriens blomstertraditioner med processioner, blomsterutsmyckningar och utställningar med trädgårdskonst och botanik.