In-Italias nyhetsbrev

Det okända Venedig

Lido di Venezia är en okänd ö för de flesta, men inte desto mindre närmaste granne till Venedig, och ett perfekt semesterställe för de som gärna vill kombinera en storstadsemester med en badsemester, eller bara önskar lugn och ro.
Alla känner till Venedig, - men färre känner till Lido di Venezia, en ca. 12 km lång och 500 m bred ö, som ligger endast 10 min båttur från Markusplatsen, och som åtskiljer lagunen från havet. När man nämner Venedigs Lido, tror de flesta att man menar Lido di Jesolo, men det är två vitt skilda saker. Lido di Venezia påminner om Venedig med små kanaler och gamla fina villor. Skillanden är bara, att villorna på ön är omgivna av gröna trädgårdar, liksom det bara är några få meter till en av de långa sandstränderna och havet,- och bäst av allt är att man kan ta med sig sin bil hit.
Lido di Venezia har varit venezianernas egna favoritsommarställe i generationer, och är det fortfarande. Luften på Lidoön är avsevärt bättre än inne i centrum, då det nästan alltid blåser en stilla bris här, samtidigt som det här finns gott om plats och mycket få turister. Därför är Lido di Venezia ett perfekt utgångsställe för en oförglömmlig semester i Venedig.

In-Italia kan bland annat erbjuda boende i en gammal strandvägsvilla, Hotel Quattro Fontane, var man äter frukost i trädgården under de gamla träden.
Ett riktigt bra alternativ för barnfamiljer är det trevliga lägenhetskomplexet Le Ville del Lido med swimmingpool, som bland annat kan hyras på dagsbasis.