In-Italias nyhetsbrev

Det okända Veneto

Veneto är en av de mest spännande regionerna i norditalien. De flesta förknippar den med Venedig, opera i Verona och Gardasjön, men området har mycket mer att erbjuda, och är perfekt för en förlängd week-end.
Veneto är för de flesta förknippat med Venedig, operan i Verona och Gardasjön, men regionen har i verkligheten mycket mer att erbjuda.
Det är lätt att komma till Veneto, både med bil, men också med direktflyg till antingen Venedig, Bologna eller Milano – och de flesta har säkert redan uppmärksammat, att In-Italia efter en kort tids uppehåll, nu har börjat sälja flygbiljetter igen.
Veneto är ett perfekt resmål för en förlängd week-end,- men skulle man ha en hel vecka eller mer, hinner man med riktigt mycket. Det spännande Prosecco vinområdet ligger endast 60 km norr om Venedig, ett näst intill okänt område för de flesta skandinavier, vilket är synd, då det på många sätt kan mäta sig med de natursköna områden i bland annat Toscana. De små vin- och kulturstäderna på vinvägen ”Strada del Prossecco” ligger som i ett pärlband efter varandra, och förutom vin, bjuder området också på spännande kulinariska upplevelser. Under sommaren har vi hittat nya övernattningsställen i detta område, och kan därför erbjuda allt från små Bed & Breakfast´s till trevliga hotell, vinslott och självständiga villor. En del av ställena kommer först att läggas ut på vår hemsida löpande under hösten, så håll ett öga på In-Italias nyheter, men här är ett litet smakprov på urvalet

Maso di Villa
La Calisella
Agriturismo Relais Dolcevista
Hotel Canon d'Oro
Villa Brocchi Colonna
Collalto