In-Italias nyhetsbrev

Månadens destination: Finale Ligure, Ligurien

Finale Ligure er et perfekt rejsemål for dem, der ønsker sig en varieret ferie. Byen er en af de palmeflankerede byer langs den Italienske Riviera. Et perfekt sted for dem, der vil nyde sol, vand og et hyggeligt bycentrum med restauranter og shoppingmuligheder.

Finale Ligure är ett perfekt semester resmål om man vill ha en varierande semester. Staden är en av de palmkantade städerna längst den Italienska Rivieran, en perfekt plats för dem som vill njuta av sol, bad och ett trevligt stadscentrum med restauranger och shopping möjligheter.
Finale Ligure är uppdelad i tre stadsdelar, Finalborgo, Finalmarina och Finalpia.

Finalborgo ligger lite längre in i landet jämfört med de andra två stadsdelarna. Stadsdelen är omgärdad av murar från 1400- talet och kom år 2002 med på den prestigefyllda listan ”I Borghi più belli d’ Italia”, här kan man verkligen känna av historiens vingslag blandat med dagens butiker och livlig kommers.

Finalmarina är den nyare delen som vuxit fram under de senare åren tack vare den växande turismen, stadsdelen ligger ut mot havet och här finner man stränder och strandpromenad.

Finalpia är den mer traditionella delen av staden var man även finner ett benediktanskt kloster. 
Finale Ligure är främst känt för sina långa stränder och bra bad- och avslappningsmöjligheter för hela familjen, men staden är mer än bara sol och bad, många kommer hit även för att utöva olika typer av sporter. De omgivande bergen runt Finale Ligure är ytterst lämpade för bergsklättring och här finns en välrenomerad skola för bergsklättring som lockar folk från olika delar av Europa, här har man även möjligheten att prova på att vindsurfa och det finns goda möjligheter för att cykla mountainbike, i den lokala turistinformationen hjälper de gärna till att berätta om hur man kan prova på att utöva de olika sporterna. Finale Ligure ligger nära den något större staden Pietra Ligure så man kan enkelt ta sig mellan städerna om man känner för lite omväxling. Från Finale Ligure har man även en god utgångspunkt för t.ex. besök i regionshuvudstaden Genova eller varför inte ta en tur till den Franska Rivieran och staden Nice som ligger ca. 1,5 timme bort med bil eller tåg. Många väljer även att ta en tur inåt landet till det vackra, vinproducerande området Langhe. Valmöjligheterna för utflykter och äventyr är mycket goda och man kan få en oförglömlig semester för hela familjen när man väljer Finale Ligure som semestermål.

Läs mer om Finale Ligure, Ligurien