In-Italias nyhetsbrev

Månadens boende: Villa La Cerretana B&B i Viterbo, Lazio

Varför ska det alltid kosta så mycket? Det gör det heller inte – In-Italia har trollat fram ett ovanligt äventyrligt bed and breakfast endast 100 km från Rom.

”Bo som en greve eller en baron.” Ibland så tänker man: hur bor grevar och baroner egentligen? Man skulle kunna tänka sig att de som bor på Villa La Cerretana, var det råder en herrskapskänsla utan dess like och benämningen ’standardiserat’ bestämt är inte passar in. Villan har tidigare varit sommarresidens för adeln Conte di Roma och alla inventarier är originella.

När man kommer in i byggnaden så finner man historiska salonger med välvda tak, stämningsfulla öppna spisar med sprakande eld och många vackra antika möbler, som alla har en god historia att berätta. Under fötterna har man naturligtvis marmor eller mahogny.

Även rummen är ett kapitel för sig. Alla de fyra suiterna går i olika stilar, form och färg. Bo t.ex. i Suite Giada Bianca som är ren och vit som med moderna designmöbler eller i Suite Pensieri Blu som är klassisk och historisk med schäslong och mönstrade tapeter och som var det kungliga gemaket.

Utanför har trädgårdsmästaren sett till att ögonen behagas i alla riktningar. Och mitt i trädgården har ägarna anlagt en vacker övertäckt pool som är perfekt integrerad i trädgården. De inbjudande omgivningarna bjuder även på en poolbar samt en jacuzzi. Allt är väldigt lockande och vackert.

Villa La Cerretana är lite av en hemlighet, något man gärna vill behålla för sig själv…eller som mest dela med sin älskade. 

Läs mer om Månadens boende: Villa La Cerretana B&B i Viterbo, Lazio