In-Italias nyhetsbrev

Månadens recept: Frittata alla menta från Lazio – Omelett med mynta och pecorino-ost

Romarna älskar frittata och denna utgåva ska även verka som ett afrodisiakum tack vare myntan. Mynta medverkar dessutom till att göra omeletten enkel och frisk i smaken. Några går mycket upp i deras ägg så därför kan vi berätta att en frittata skiljer sig från den franska omeletten genom att den steks på båda sidor och inte hopvikt som i den franska versionen.

Förberedelse  : 30 minuter
Antal personer : 4-6

Ingredienser
12 färska ägg
200 g ricotta
2 st. finhackade rödlökar
salt och peppar
2 msk grovhackade myntablad + lite extra för garnering
50 g pecorino ost, nyriven
6 msk olivolja

Vispa äggen i en stor skål och tillsätt därefter ricottan och blanda det hela till en jämn massa. Blanda sedan i mynta, pecorino, salt och mald peppar. Värm olivoljan i en stekpanna och bryn löken, häll sedan över den tillblandade äggröran.

Låt omeletten steka på medelvärme utan att röra den i ca 5 minuter tills den är brun på undersidan. Låt den därefter glida över på en stor tallrik och vänd den tillbaks på pannan igen. Stek den nu till den blir medel brun på den andra sidan. 

För servering läggs omeletten på ett varmt fat och pryd den med ett par myntablad. Servera den uppskärd i tårtbitar som tilltugg eller som en lättare huvudrätt med en god sallad till.

Buon appetito!