In-Italias nyhetsbrev

Nytt från In-Italia: Boka vinprovning på Italiens skönaste vingårdar

Vem drömmer inte om att knyta samman en lyckad semester till ett av Italiens otaliga vindistrikt med smaken av en god druva på tungan? Nu är det möjligt att boka en vinprovning i Italien bästa vindistrikt.

Vinprovning i Toscana

Toscana är mycket mer än ett landskapsmässigt paradis med stolta cypresser och spännande medeltidsstäder. Området är i mångas ögon (eller munnar) också lika med böljande vinmarker som är en fröjd för ögat. Vem känner inte till de världsberömda vinerna Chianti, Brunello di Montalcino och Vino Nobile di Montepulciano? Här i Toscana kan man njuta saften från de goda druvorna på det praktfulla lantstället Palazzo Bandino nära Montepulciano eller på vingården Cantine Cesani vid medeltidstaden San Gimignano.

Vinprovning i Piemonte

Några av Italiens mest prestigefyllda vin odlas i Langhe-området i regionen Piemonte. Namn som Barolo, Barbaresco och det vita Arneis klingar fint i mångas öron. I Piemonte kan smaklökarna frestas med en vinprovning på ståtliga Villa Cornarea som är omgivet av egna vinmarker i alla riktningar eller man kan smaka de livliga dropparna på Agriturismo Bevione där det söta värdparet tar emot med öppen famn.

Vinprovningarna består normalt av en rundvisning på vingården, en vinprovning ledsagat av lokala specialiteter och slutligen möjlighet för att köpa de välsmakande vinerna med hem så semesterupplevelsen fortsätter långt efter att ni kommit hem till den välkända vardagen.

Ring till oss på 040 60 60 499.