In-Italias nyhetsbrev

Månadens boende: Villa Rosmarino i Camogli, Ligurien

Familjen Bergström från Uppsala består av Susanne och Peter med barnen Cecilia och Mattias. De vill gärna till Italien till sommaren men kan inte helt bli eniga om vart de ska åka och vad de ska göra eftersom de alla har olika intressen. Kan In-Italia lösa problemet?

Familjen Bergström från Uppsala överväger vart sommarsemestern ska gå i år. Som trogna italienister med behov för sol, värme och pittoreska landskap är det inget tvivel om att turen ska gå till Stövellandet, men vilken typ av semester ska de välja och vart ska de åka? Alla i familjen vill ju gärna ha en drömsemester och få uppfyllt deras önskemål men vad gör de när deras intressen går i var sin riktning?

Susanne Bergström: Susanne är den omsorgsfulla mamman som gärna vill att alla i familjen får kvalitetstid tillsammans på semestern i Italien. Samtidigt har hon en jäktig vardag som personalchef i en större firma i Stockholm och har därför verkligen behov för semester som motser hennes egna behov för att koppla av och njuta helt av Italien: hon föreställer sig själv liggande vid en pool i en solrik trädgård med medelhavsvegetation medan hon fördjupar sig i de sista 5 nummer av Hus & Hem som hon ännu inte har förmått så mycket som öppna.

Peter Bergström:
Peter är vaktmästare på en större skola och för övrigt familjens praktiska utomhusmänniska. Han sätter pris på uteliv och naturupplevelser och har svårt att sitta still rätt länge, då han bara måste upp i bergen och vandra för att studera den flora och fauna som inte finns på våra egna breddgrader.

Cecilia Bergström: Cecilia är familjens lite typiska teenagedotter på 17 år – naturligtvis inte om man frågar henne själv – hon tycker egentligen att mamma och pappa ibland bara är för mycket. Hon glädjer sig väldigt till sommarsemestern men tycker det är ’nedrans’ att mamma och pappa ska bestämma allt. Det skulle vara mera nice, om de kunde åka någonstans där det fanns fina butiker, en strandpromenad var man kan äta italiensk glass och kanske lite nattliv var hon kunde umgås med andra i hennes ålder.

Mattias Bergström:
Mattias är 14 år och har inga stora krav så länge han får lov att teckna. Han älskar att teckna – både porträtter och landskap men speciellt saker som andra ska gissa vad det är när han är färdig. Han menar att i Italien finns det fikon, palmer, skorpioner och delfiner. Mattias gillar även att boltra sig i en swimmingpool då det är roligt att röra sig i vatten.

Susanne väljer att ringa till In-Italia för att höra lite om deras möjligheter och för att framlägga den kritiska situation med de många olika önskemålen som familjen har. Resekonsulenten hos In-Italia har själv bott i Italien och har dessutom besökt många av deras semesterboenden, så han finner strax den lösning som tillgodoser alla i familjen. Tänk att det kan lyckas!

På Villa Rosmarino i Camogli på Den Italienske Rivieran bor man i väldesignade rum i en fin ligurisk villa till Susanne, goda utgångspunkter för vandringsturer i Monte Portofino Nationalpark till Peter, trevliga butiker och ljumma sommarnätterna nere i städerna Camogli och Santa Margherita Ligure till Cecilia och en swimmingpool och massor av fascinerande motiv till Mattias. Semestern är räddad.

Läs mer om Villa Rosmarino i Camogli, Ligurien