In-Italias nyhetsbrev

Månadens boende: Villaggio Ducale i Bibione Lido del Sole, Veneto

Vi tar med Fredrik som är 7 år på semester i Italien. Han bor tillsammans med sin mamma och pappa på ett semesterresidens i Bibione Lido del Sole i Norditalien och får en semesterupplevelse med lek, bus och kul han inte kommer att glömma.

Fredrik på 7 år har åkt på semester med sin mamma, pappa och lillasyster. De har kört bil hela vägen till Italien där de hyrt en lägenhet i badorten Bibione. Fredrik har precis lärt sig simma och glädjer sig väldigt till att visa mamma och pappa hur duktig han har blivit. Han har lovat lillasyster att lära henne hur man gör. Förväntningsfulla kommer familjen ner till deras lilla semesterparadis och det första Fredrik får syn på är den stora fina poolen som ligger precis mitt i ett avstängt grönt område. Det är massor av barn i vattnet så en ny lekkompis borde inte vara några problem. Fredrik lägger märke till att barnen talar alla möjliga språk. Han får öga på en annan pojke på hans ålder – han talar svenska med sin mamma. Det ska nog bli en riktigt bra semester tänker Fredrik.

Mamma och pappa packar ur bilen och de går alla upp i lägenheten. Från balkongen i deras lägenhet kan man se ner på alla barnen som leker. Fredrik är väldigt ivrig för att komma i badbyxorna och ner till poolen. Han tar sin boll under armen och rusar ner för trappan. Mamma vinkar till honom uppe från lägenheten. Hon har gett lov till att leka ensam på gräsmattan men Fredrik vet mycket väl att hon håller ett öga på honom uppe från balkongen. Snabbt finner han en annan pojke att spela boll med. Pojken förstår visst inte helt vad han säger men de leker ändå rätt bra ihop. Pappa har till sist burit bagaget upp i lägenheten och nu kommer de alla tre ner för att bada. Lillasyster är riktigt ivrig för att komma ner i vattnet och lyckligtvis finns det en liten barnpool som hon kan bada i. Mamma badar med lillasyster och pappa går med Fredrik i vattnet som är härligt varmt.

Det är kväll snart och familjen packar ihop badgrejorna och går upp i lägenheten. Mamma föreslår att de åker iväg och hämtar pizza eftersom de inte handlat ännu. Fredrik är riktigt hungrig och gläder sig till den första, men helt säkert inte den sista, pizza på deras semester. De blir alla mätta och pappa frågar om de ska spela UNO, det vill Fredrik gärna för det är han riktigt duktig på. De hinner bara ett spel innan Fredrik nästan faller i sömn vid bordet. Det har varit en riktigt fin första dag på semestern här på Villaggio Ducale och han gläder sig väldigt till nästa morgon.

Läs mer om Villaggio Ducale i Bibione Lido del Sole, Veneto