In-Italias nyhetsbrev

Romantik i Verona!

En stad som kommer i skymundan för Venedig i den norra regionen Veneto är romantiska Verona. Staden ligger med en perfekt belägenhet med närhet till flera trevliga utflyktsmål.
I Verona finns det mycket att se och upptäcka. I det historiska centrum finns det ett överflöd av sevärdheter som te.x. huvudtorget Piazza Bra med den väldiga Arenan och charmiga Piazza Erbe där man kan njuta av en espresso eller ett svalkande glas vin. Dessa båda torg binds samman av den stora shoppinggatan Via Manzzini där man finner butiker av alla slag. I Verona finns dessutom ett fint utbud av trevliga och romantiska restauranger. Andra trevliga arrangemang är operaföreställningarna om sommaren som äger rum i den väldiga Arenan, vinmässan Vinitaly som äger rum varje år på våren och för den fotbollsintresserade så kan man se Serie A fotboll på Bentegodi stadion som är Italiens 4:e största fotbollsarena.

Med bil, tåg eller buss tar man sig snabbt västerut till Gardasjön för att besöka trevliga städer som Lazise, Bardolino, Sirmione och Desenzano. Åker man istället österut så tar man sig snabbt och lätt till trevliga städer som Padova, Vicenza och sist men inte minst Venedig.

Nyheter för i år är de två trevliga hotellen Piccolo och Martini som ligger bra beläget i förhållande till både centrum och tågstationen.