In-Italias nyhetsbrev

Villor i Toscana för familjer och större sällskap

Det klassiska Toscana erbjuder fantastiska upplevelser för hela familjen.
De inre delarna av Toscana bjuder på landskap och en atmosfär som är avkopplande för vuxna och på omgivningar som blir till en naturlig lekplats för barnen. Här finns allt det man kan önska sig av skönhet i landskapet, av stämning i städerna och sagolikt god mat på restaurangerna.

Det fattas dock (lyckligtvis!) en sak i hjärtat av detta vackra område: Semestercenter! Det finns många agriturismo, villor och sommarhus men inga stora moderna semesterkomplex så många barnfamiljer väljer att bo vid kusten där faciliteterna för barnen är många men där både landskapet och byggnaderna generellt är något tråkigare. De flesta byggnader och städer har genomgått en stark utveckling i plastik och stålcement sedan Andra Världskriget.

De stora självständiga villorna finner man inte vid kusten utan i stort sett bara inne i landet. De flesta villor som vi förmedlar är utrustade med pool så barnen kan roa sig och dessa pooler är privata och kan användas dygnet runt om man så vill.

Nu tänker de flesta att detta kostar säkert en förmån och svaret kan vara båda ja och nej, för det beror på om man reser själv tillsammans med sina barn eller om det finns andra som vill följa med.

Några prisexempel med bakgrund till vad man betalar på La Cecinella, ett av de mest efterfrågade semestercenterna i Toscana där man betalar knappt 8.500 kr. för en tvårumslägenhet med 5 sovplatser och ca. 9.000 kr. för en trerumslägenhet i högsäsongen (det tillkommer dessutom kostnader som "avgift per person" på 200 kr. per person / vecka):
1) Villa Le Ferrette är en härlig och väl inredd villa vid Montecatini Terme med 20 sovplatser. Att bo här kostar 42.750:- i högsäsongen. Fyra familjer på fem personer betalar då 10.735:- per familj.
2) Villa Le Celle har plats för 10 personer och ligger vid den vackra staden Cortona. En vecka i högsäsongen kostar här 21.185:-. Två familjer kan alltså bo här för 10.592:- var.

Man kan därför bo bra i vackra och barnvänliga omgivningar med privat pool till samma pris som på ett stimmigt semestecenter. Så är det ekonomin som håller er tillbaka från att bo i en stor klassisk villa så handlar det bara om att finna några vänner eller familjemedlemmar som gärna vill resa tillsammans med dig och din familj.

Du får en mer autentisk upplevelse av det klassiska Toscana som i verkligheten inte har så mycket med kusten och saltvattnet att göra!