In-Italias nyhetsbrev

Tema: En semester i sus och dus

Drömmer vi inte alla om att resa iväg med sin käraste eller äkta hälft ett par dagar på hösten till ert vackra Italien och sätta livskvalité och ens egna önskningar i första hand? Vi erbjuder en semester i sus och dus, där man gärna sätter lite högre krav på det hela.

Av Caroline Qvist Abel & Allan Kristensen, In-Italia

Lyx, överväldigande och extravagant kan man få i många former, färger och utformningar. Vem drömmer inte om en semester i sus och dus tillsammans med lite romantik och äventyr? När man först har beslutat sig, så kvarstår problemet: vilken slags lyx ska ens semetser präglas av?

Romantisk lyx
Denna kategori är för förlskade par som är bland de rosa molnen. Här är fokusen på romantisk natur, solnedgångar och mysiga middagar.

På Hotel Villa Arcadio (vid Gardasjön) har allt detta för en semester hand i hand. Det fullständigt genomsyras av romantik i lyx i skandinavisk stil och på detta tidigare kloster Utsikten över Gardasjön och byn Salò är obeskrivlig och den gastronomiska nivån är skyhög, både för morgonkaffet och för den romantiska middagen under stjärnorna.

Romantisk lyx kan man även få bland Piemontes vinområde Langhe: på L’Anfiteatro kan man välja att njuta av vinområdet från sin balkong eller njuta med sin käraste i jacuzzin som finns i sovrummet!

Hotel San Rocco vid Ortasjön är ämnat för romantik: här är källan för samtliga detaljer och för ögat som hela tiden har något att njuta av. Känner man ett behov av att frossa på platsen – och med pengar – så rekommenderas starkt presidentsuiten.

Söker ni en diskret, intim och avlägsen lyx, rekommenderas Relais Blu Belvederes ljusa designade rum. Hotellet ligger vid Amalfikusten med fri utsikt till Capri och är i toppklass om man talar om romantiska hotell. Stället är som gjort för smekmånader.

Aktiv lyx
Som en del av en aktiv lxsemester bör man unna sig en helikoptertur över de Eoliska Öarna som de sju vulkan-öarna (varav två av öarna är aktiva) utanför Siciliens nordliga kust. Många känner säkert till öarna under namnet Lipari ön. På denna typ av semester känner man sig som i en Indiana Jones-film. 

Om man har äventyr i blodet och hänger sig till mer otraditionell aktiviteter av detta slag, så föreslår vi ett uppehåll på Hotel Splendido i Portofino på Den Italienska Rivieran i Norditalien. Ut över att bo på ett av de mest exklusiva hotellen i världen, så är stället troligen det närmaste man kan komma ett jordisk paradis. Här finns det tropiska trädgårdar och utsikt utöver Portofinos lilla vackra hamn.

Mellan Portofino och det 1300-tals klostret i San Fruttuoso har man  för några år sedan nedsänkt en 15 meter hög Kristus-staty ned under havet. Äventyrare och andra våghalsade denna underjordiska Kristus-staty – några par har till och med blivit vigda här! Läs mer om dykmöjligheterna vid Portofinoberget: www.abyssdiving.it

Flyg högt till väders och se Toscanas böljande kullar från en luftballong. En flygtur runt Toscana med utsikt till cypres-alléerna och konstbyarna i din egna varmluftballong på 500 meters höjd. Läs mer om möjligheterna för att uppleva Toscana uppifrån: www.vastanomongolfiere.com

Historisk lyx
Den historiska lyxen är ofta sammanflätad med Italien: renoverade byggnader inredda med noga utvalda antika möbler. Denna typ av boende ligger ofta  i medeltidsbyar omgivet av kulturmärkta byggnader och i en miljö, som präglas av historisk status och med över 1000 år gamla dekulturmärkta byggnader och i en miljö som präglas av historisk status och med över 1000 år gamla detaljer.

Prova till exempel en av lägenheterna  Dimora Manichei i den historiska vinbyn Monforte d’Alba i Piemonte. Här är det tänkt att sammanlänka de historika elementen med det moderna: köket i rostfritt stål står sida vid sida med en synlig stenmur och fristående bjälkar. Samtidigt är det en underbar solterrass och pool, vilket är en syn mitt denna medeltidabykärna.

Äkta historisk lyx finner man i Den Vita Byn Ostuni i Apulien (Italiens Häl): Relais La Sommità är ett exotiskt femstjärnigt hotell - en komplett kombination av lyx, stämning och historisk omgivning med valverade tak och designade möbler. Hotellet ligger som namnet antyder på italienska, på stadens högsta punkt.

Ett stenkast från Ostuni ligger Polignano a Mare i en välbevarad gammal stadsdel så vacker och mycket karaktäristisk. Här mitt ibland havsutsikt och vitkalkade byhus ligger Casa sul Mare – en ståtlig lägenhet med antikviteter och en fantastisk terrass med havsutsikt.

Top 3 över de mest lyxiga villorna hos In-Italia
- två goda skäl till att de är bland de mest lyxiga villorna

1 – Villa Lo Zingaro, Sicilien

A: Bekvämligheter kombinerat med oberörd natur
B: Möjlighet för att variera antal personer och pris

Detta är en storslagen möjlighet för att vara få eller flera personer i samma lyxiga villa men till ett pris som rättar sig efter antalet gäster – vilket nästan är en lyx i sig själv. Vi menar dessutom att detta är den bästa villan i Syditalien i kraft av kombinationen mellan det vilda och kontrollerade; den fina utsikten till havets blå horisont och de gröna olivplantagerna omgivet av oberörd natur och inomhus komfort bl.a. i form av klimatanläggning under sommarens varmaste perioder.

2 – Villa Collelungo, Toscana

A: Centralt läge
B: Komfort och inbjudande utomhusområde

Denna villa har vi tagit med bland top 3 då den ligger helt centralt i det klassiska Chianti-området i omedelbar närhet till Michelin-restauranger (vi kan nämna Al Gallopapa i Castellina; www.gallopapa.com), kända vinproducenter som t.ex. Fonterutoli, och fashion-outlets som t.ex.  Prada, Gucci och Burberry. Dessutom är villan utrustad med all modern komfort, massor av plats inne som ute och läckert privat poolområde i skön parkliknande trädgård.

3 – Torre delle Fate, Veneto

A: Romantik
B: Smakfullt och modern inredning

Är man något av en romantiker så kommer man att älska denna enastående villa. Och enastånde är den på flera vis då det är den enda villa In-Italia har på programmet i regionen Veneto. Den har en enastående och fantastisk utsikt till Strada del Prosecco (som vi skrev om i förra månadens utgåva av nyhetsbrevet), och dessutom har den alla tänkbara moderna faciliteter och smakfull och exklusiv inredning. Villan ligger dessutom helt centralt i ett av Venetos mest eftertraktade vindistikt med inbjudande vingårdar och goda restauranger.

Har du fått blodad tand eller bara lust att prata lyx med oss så tvekan inte! Ring oss redan idag på telefon 040 60 60 499 eller besök oss på www.in-italia.se.