In-Italias nyhetsbrev

Nytt från In-Italia: Den sicilianska nordkust under förstoringsglaset

Resekonsulterna hos In-Italia har återigen varit ute och rest till våra nya destinationer i Italien för att höja sin kunskap till produkterna och destinationerna.

Denna gång var Rikke och Mette på tur, och de åkte till Siciliens nordkust där flertalet av våra semester bostäder och samarbetspartner finns, då särskilt runt städerna San Vito Lo Capo, Scopello, Castellammare del Golfo, Isola delle Femmine, Mondello, Palermo, Cefalù, Collina dei Nebrodi och San Marco d’Alunzio som fick besök.

”Våren hade redan tagit ett fast grepp om ön i mitten av april, då vi reste och det var bara solrika dagar under hela vår vistelse, kryddat med lite scirocco-vind ett par dagar”, berättar resekonsulenten Mette. Hon berättar begaistrat vidare om det fantastiska villorna i området runt Scopello bjuder på och är postitivt överraskad över den goda standard som semsetrbostäderna har. 

”Vi blev mycket charmerade av staden Cefalù, som verkar ha allt, oavsett vad man önskar sig under sin semester; strand, restauranger, shopping, skön natur och kultur. Dessutom var vi väldigt ledsna över att vi inte hade tid att ta en strandpromenad i San Vito lo Capo, som har en mycket lång sandstrand med vackra palmerna som ropade på oss – eller tid till en tur i naturparken Lo Zingaro. Siciliens tidiga vår, gör att semestersäsongen med fördel kan dra i gång tidigt där nere och sträcka sig ända till oktober, på grund av sitt varma klimat”. Mette tillägger: ”Det är mycket förståndigt att besöka ön under säsongerna vår och höst, om man vill uppleva Sicilien från sin mer autentiska sida och slippa ha en mängd andra turister att trängas med.”  

På frågan om vad som var turens favorit, svarar Mette: ”Min absoluta favorit måste vara La Collina dei Nebrodi - it’s one of its kind”. Här råder en frid och ro och fantastiska naturupplevelser på hög nivå. Likaså den närliggande by San Marco d’Alunzio har något speciellt över sig... Byn andas i all sin enkelhet av landsby och sydlänsk stämning i ett överväldigande lugnt tempo. Stress är ett okänt begrepp. Vi känner oss som de första och endaste besökande – så när som ett holländskt, vänligt äldre par”.