In-Italias nyhetsbrev

Månadens boende: Hotel Eremo Gaudio, Varenna vid Comosjön

Många går runt med en inre dröm om att hålla semester i en charmig italiensk landsby med panoramautsikt utan att spräcka budgeten. Detta kan man få på Hotel Eremo Gaudio i Varenna vid Comosjön.
Det är nästan för bra för att vara sant! Hotel Eremo Gaudio vid Comosjöns östliga bredd ligger i utkanten av den stämningsfulla, charmiga kustbyn Varenna och väntar på att välkomna alla turister, som har de mest efterfrågade kraven:

UTSIKT:
En svindlande och förtrollande utsikt till segelbåtar och minifärjor över Comosjön tre grenar, många små karaktäristiska kustbyar som ligger utmed sjön och inte att förglömma den majestätiska bergsprofilen i bakgrunden. Denna utsikt är hör till en av Italiens vackraste.

LÄTTILLGÄNGLIG TRANSPORT:
Även om hotellet erbjuder gratis parkering, är bil inte en nödvändighet. Charmiga Varenna ligger bara ett stenkast bort. Från tågstationen (kan nås till fots) avgår det direkt tåg till Milano varannan timme och det tar bara ca. 1 timme. För att komma till Comosjöns västra bredd eller till den sydliga spetsen, där Bellagio ligger, avgår det båtar från det lilla färjelägret i byn.

ÄVENTYR:
Hotellet skiljer sig från många andra hotell. För att ta sig från den nedre  till den övre delen måste man ta en utomhus glashiss med panorama utsikt – en upplevelse, som absolut är värt besöket. Från hotellet utgår flera vandringsstigar, som går runt i flera natursköna områden och förbi ett medeltida slott och en botanisk trädgård.

STÄMNINGSFULL BY:
Varenna ligger bara ca. 700 m från hotellet. Här råder en stämning av italiensk drömsemester med små smala gator i en harmonisk, gammal bydel med ständiga vyer till sjön och trevliga restauranger.

SEMESTERUTBUD:
En annan fördel med Hotel Eremo Gaudio, är att rumspriserna inte spränger ens semesterbudget. Så det är alltså tal om ett hotell, där man får valuta för pengarna.

Läs mer om Hotel Eremo Gaudio, Varenna vid Comosjön