In-Italias nyhetsbrev

Månadens recept: Salsa Verde (grön salsa) från Piemonte

Det finns många versioner av denna delikata och användbara sås som är en vidarutveckling av Bagnet Verd. Den serveras till olika rätter, framför allt där kött är huvudingrediensen.

Antal personer : 4
Tillagning  : ca. 20 min.

För ca. ½ liter
2 skalade vitlöksklyftor
10 ansjovis i olja, avdropade
1 liten handfull saltede kapris, sköljda och avrunna
1 stor knippe bredbladead persilja
1 knippe basilikum
2 tedskedar dijonsenap
½ dl rödvins ättika
3 dl extra jungfruolja

Finhacka vitlök, ansjovisen, kaprisen, persiljan och basilikumen och rör ner de övriga ingridienserna till en mycket tjock sås och smaka av med färskmalen peppar. Servera röran med bröd eller grissini som en antipasto eller som tillbehör till kötträtter. En somrig variant av receptete kan vara att laga hemmalagat potatismosreört samman med Salsa Verde eller blanda i den med nyuppgrävda, lätt kokade färskpotatis. 

Buon Appetito!