In-Italias nyhetsbrev

Månadens recept: Toskansk kycklingleverpaté

Den toskanska paté av kycklingslever är en klassisk antipasto på bordet tillsammans med tomat-bruschetta, diverse salami sorter och lufttorkade skinkor, när den värsta hungern skall stillas.

Antal personer: 4
Tillagningstid: ca ½ timme

Till 16 skivor rostat italienskt bröd

400 gr. kycklingslever
50 gr. saltade kapris
1 charlottenlök
1 klyfta vitlök
2 msk. balsamico-ättika
16 små skivor av t.ex. filone bröd
2 msk. vitvin
2 msk. olivolja
4 kvistar persilja
salt och peppar

Skär löken i tärningar. Stek kapris, lök, vitlök och lever i olivolja i ca. 15 minuter. Tillsätt balsamico-ättikan och det vita vinet och stek ytterligare i 5 minuter. Det hela skall sedan malas i en köttkvarn eller liknande så det blir en jämn och slät massa. Smaka av med salt och peppar och ev. mera balsamico.

Pensla brödskivorna lätt med olja och rosta dem spröda i ugnen.
Pynt med persilja och en droppe jungfru-olivolja.

Buon Appetito!