In-Italias nyhetsbrev

Månadens destination: Camogli, Ligurien

Camogli på den italienska rivieran kommer få dig att bryta ut i ett stort leende. Här hittar du charmerande pastell-färgade hus, vackra panoramautsikter, som kommer få dig tappa nästan både näsa och mun

Camogli ligger mitt på den Italienske Rivieran och talar verkligen till ens sinnen. Byn lockar inte bara med färggranna liguriska hus i livssprakande färger och panoramisk strandpromend, utan erbjuder även kulturupplevelser så som den välsmakande focaccian och naturupplevelser i parken Monte Portofino.

Byn ligger bara ca. 30 km från Liguriens huvudstad Genova, kan skryta med Europas största historiska centrum och Italiens största hamn, och har dessutom ett välbesökt och imponerande Akvarium. Camogli har sedan länge bevarat sin äkthet som status för typiska fiskebyar, t. ex. så är fiskehamnen full av små fiskebåtar och jollar och alla dess fisknät som hänger på tork. På somrarna måste man tyvärr finna sig i att dela staden med alla turister från Milano och utländska turister. Det mest kännetecknande för staden är dock alla dess färgglada hus och de många trevliga och mysiga gatorna och torgen.

Naturen runt Camogli är en präktig upplevelse utan jämnförelse: ta till eksempel en lång vandrar tur ut till San Fruttuoso, som bara kan nås sjövägen eller till fots över Monte Portofino-berget. På grund av sitt svårtillgängliga läge, ligger San Fruttuoso som en sandpärla i den kristallklara lagunen vid foten av berget. San Fruttuoso är också känt för sitt kloster från 500-talet och sin vackra Kristus-staty Cristo degli Abissi, som är 2½ m hög och skildrar Kristus med öppna armar och blicken riktad mot havets överflöd. Statyn befinner sig 17 m under havets botten, dit den blev nedsänkt år  1954.

Besök Camogli ooch finn din inre poet i denna färgrika och inspirationsrika by och som ger en mycket nära naturkontakt! Den andra söndagen i maj är det fiskefestival i byn. Så besök det äkta Ligurien. 

Läs mer om Camogli