In-Italias nyhetsbrev

Mamma Luisas kök: Coda di rospo con crema di piselli – marulk med ärtkräm

Ärtsäsongen närmar sig och vad är bättre och mer vårligt än att kombinera de späda nya grönsaker med en härligt matig fisk? Därför kommer jag här denna vårmånad med receptet på marulk med ärtkräm.

Marulken är en utsökt fisk som är väldigt matig med sitt fasta, vita och smakfulla kött och i kombination med de söta och spröda gröna ärtorna, de små salladsbladen och milda schalottenlökarna doftar det vårrätt långa vägar.

Smaklig spis.

Tillagning: ca. 20 minuter
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 600 g rengjord marulk
  • 1 stor schalottenlök
  • 125 g färska gröna ärtor
  • 4 msk. olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1 påse färska salladsblad (val efter egen smak).

Tillagningen

Dela fisken i fyra lika stora bitar. Krydda med salt och peppar och bryn den på en panna i lite smör. Stek den färdig i ugn (ca. 100 ºC) till en temperatur på 40 grader – det tar ca. 5-7 minuter.

Finhacka schalottenlöken fint. Blanda i en del av ärtorna med hälften av löken, olivolja, salt och peppar och ställ sedan blandningen till sidan.

Koka upp vispgrädden och tillför resten av ärtorna och löken och låt det koka i ca. 2 minuter. Häll sedan den upp kokta massan över på en mixer/blender och tillför smör. Blanda det hela till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Rensa salladsbladen i en durkslag eller på skölj av dem och låt dem torka på en bit hushållspapper.

Servering

Fördela krämen på fyra tallrikar och lägg upp fisken, dekorera med råa ärtor/löklandningen och avsluta med några salladsblad och lite olivolja.

Servera med ett gott glas vitt vin.

Buon appetito!