In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Palazzo Vingius i Minori på Amalfikusten

En af de mest mytomspunna och vackraste destinationer i Italien kan man nog enas om kalla Amalfikusten, strax söder om Napoli (Neapel). När man slutligen beslutat sig för att turen ska gå just dit, så har man några val att göra: Vilka är mina behov? Ska jag bo i en stad? På hotell eller i lägenhet? Ska jag resa runt i bil eller med buss? Vad är bäst och smidigast? Blir det dyrt? Det finns skönt nog ganska enkla var på dessa svar, nämligen hotellet Palazzo Vingius!

Av Solveig Münchow, In-Italia

Ankomsten och placeringen

Om du kommer i bil eller med offentlig transport, kommer du enkelt till Palazzo Vingius. Med bilen från Napolis flygplats dit man under sommaren kan flyga direkt är det ca. 70 km, som bör kunna avklaras på max 1,5 timme. Från Roms flygplats dit det under hela året går direktflyg kommer du på ca. 3,5 timmes bilkörning till destinationen och kan parkera din bil på parkeringsplatsen precis nedanför hotellet. Kommer du med offentlig transport ska du från Roms eller Napolis centralstationer med tåg till Salerno och därifrån smidigt och lätt vidare med de blå SITA-bussarna som trafikerar Amalfikusten (ren njutning och sightseeing på samma gång) och gör stopp i alla städerna flera gånger i timmen. Bussen stannar mitt i stan, nedanför hotellet. Men du kan även be chauffören om att släppa av dig bakom hotellet där kustvägen passerar, så slipper du gå med ditt bagage uppför trapporna till detta trevliga lilla familjedrivna hotell, med den fantastiska utsikten.

Dina fördelar på rad och rand

Bor du på Palazzo Vingius finns det ingen ände på dina fördelar. Från alla de fint inredda rummen kan du njuta av utsikten över Minoris vackra kuststräcka, och väljer du att bo i ett av rummen 1 till 6 kan du njuta av utsikten från din egna balkong. Hotellet har en liten solterrass med solstolar och jacuzzi, där du inte får svårt att koppla av efter en dag full av upplevelser. Värdskapet välkomnar dig och känner lokalområdet utan och innan, och de rekommenderar gärna både restauranger och utflyktsmål. Nedanför Palazzo Vingius väntar Minoris charmiga lilla centrum på dig med skön stämning, olika små butiker, goda restauranger och inte minst sandstranden och det trevliga strandpromenaden. Lägg till det världsberömda konditori, vars läckerheter är svåra att motstå. Stadens strand är fin och inbjuder till ett skönt dopp och solbad. Det går nästan inte att föreställa sig att man kan bo så bra, med alla dessa härligheter inom gångavstånd till så lågt pris...

Vem väljer inte Palazzo Vingius?

Palazzo Vingius riktar sig egentligen till de flesta målgrupper, kanske lite mindre åt dem som är gångbesvärade. För utsikten från hotellet kostar nämligen ca. 100 trappsteg! Reser ni som par eller som en hel familj finns det råd för det, då här också finns ett rum med plats till 4 personer. Har man inte lust till att testa sina krafter med Amalfikustens trafik, bor du perfekt här, för Amalfikustens bussar som smidigt och bekvämt tar dig runt mellan kustens alla pärlor stannar i Minori, så det är med stor fördel du sparar in priset för hyrbil, och inte minst all dyr parkering... Väljer du trots det att ankomma i bil, finns det vid foten av Palazzo Vingius en stor offentlig parkering som används mot betalning.

PRISEXEMPEL

Upplev den sköna våren på Palazzo Vingius i rum med balkong och havsutsikt för 2 personer i 5 dagar till kr. 3.225 kr. inkl. frukost under hela maj månad. I juli månad kan du bo här i 5 dagar i rum med balkong och havsutsikt inkl. frukost för 2 personer for kr. 4.600 kr.

Läs mer om Palazzo Vingius i Minori