In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Terrazza Montevecchio i Rom

Finns det någon stad man skrivit så mycket om som Rom? Kanske Paris. Och precis som med Paris så finns det ingen ende med Rom. Du kan återvända igen och igen för varje gång uppleva nya sidor av staden, eller bara för att återuppleva gamla smultronställe och njuta av de ståtliga sevärdheterna. Som ingen annan italiensk stad besöker vi Rom året runt och varje månad året om har sin egen charm. Mer än ’när’ är Rom en fråga om ’var’, då staden är mycket stor.

Av Lino Vogt, In-Italia

Jag kom till Italien första gången då mina föräldrar tog mig med på bilsemester och körde till Toscana. Då var jag tre månader gammal. Där efter tillbringade jag varje sommarsemester under min barndom i Italien. Det var alltid badsemester med massor av sand, vatten och sol. Och ett minimalt finkulturellt innehåll. Min första historiska/kulturella semester var då min mor i början av 1990-talet tog mig med på en veckas semester till Rom. Det gjorde ett oförglömligt intryck på mig, och sedan dess har det blivit flera vistelser i Den Eviga Staden.

Den kontrastfulla staden med många hjärtan

Det ger ingen mening att försöka avgöra var Roms absoluta centrum ligger då det finns flera meningar och bud på svaret utifrån historiska, logiska och framför allt känslomässiga orsaker. Men vi kan lätt slå fast att de flesta skandinaver tycker väldigt mycket om området runt Pantheon, Campo de’ Fiori och Piazza Navona. Det är också här du bäst upplever en av Roms mest charmerande och enastående sidor: Det finns i Rom även en balansgång mellan det enkla och pompösa, det lyxiga och rustika. Området väster om Piazza Navona utgör ett skolexempel på detta fenomen med den folkliga, opretantiösa pizzeria Montecarlo och den mondäna Caffè della Pace där du kan gnugga armbågar med filmstjärnor som ingenting. I detta kvarter ligger semesterlägenheten Terrazza Montevecchio.

Att leva extra bra... bara några dagar

Alla som reser mycket vet att de flesta hotellrum och semesterlägenheter snabbt glöms bort. Andra kommer man ihåg i lång tid, och så finns det dem som ligger fast i minnet för alltid. Så har jag det med Terrazza Montevecchio. Själva lägenhetens beskrivning ska jag inte trötta ut er med här, den har jag beskrivit i detalj på vår hemsida. Låt mig tillföra glädjen av att tillbringa några dagar och bo i de ramar som du utmärkt gott vet att du aldrig kommer få råd med permanent. Kvarterets bostadspriser är skyhöga och lägenhetens inredning övergår min ekonomiska gräns med råge, och då är hyran ändå inte mycket högre än betydligt enklare lägenheter. Du får här verkligen mycket för pengarna, både när det gäller placering och osedvanligt gott om plats.

Tillbakalutad elegans

Terrazza Montevecchio präglas av genomgående god smak och hög kvalitet. Allt verkar exklusivt på det skönaste avslappnade vis, som karaktiserar människor som vilar i sig själv. Och detta intryck hade jag gärna fått innan jag öppnade köksskåpet och fann en flaska 20 år gammal jamaica-rum nonchalant placerad mellan mjöl och olivolja. Jag glädjer mig till att komma tillbaka igen (även om flaskan troligtvis kommer vara tom).

PRISEXEMPEL

Fyra personer bor här 4 nätter i augusti för SEK 9.480,00 kr. i augusti, och för sex personer är priset SEK 10.960 kr. För en gångskull har vi inga problem att rekommendera bäddsoffan till vuxna då den är bättre än många sängar.

Läs mer om Terrazza Montevecchio i Rom