In-Italias nyhetsbrev

”Var ska vi bo?” – Agriturismo Montalbino i Montespertoli, Toscana

Efter min senaste rundresa i Toscana i slutet av september där jag bl.a. besökte gården Agriturismo Montalbino fick jag det konstaterat för mig: Det är här jag ska bo! På detta underbara lantställe förenas ett hav av goda faciliteter för vuxna och inte minst barn med en helt unik atmosfär. Det förvånar inte, att detta ställe år efter är är fullbokat från juni till september!

Av Solveig Münchow, In-Italia

Var ska jag börja? Min begeistring över detta ställe vet inga gränser! Men jag kan börja med att se på flygbiljetter till maj eller juni månad, då de flesta lägenheter i högsäsongen i stort sett redan är fullbokade. Det passar mig för övrigt fint då flygbiljetterna är billigare på denna tidspunkt av året, mängden turister betydligt färre och då Toscana presenterar sig fantastiskt på denna frodiga och blomstrande årstid!

Semesterfördelar för vuxna

Det finns flera anledningar för vuxna att bo på Agriturismo Montalbino. Det är ett farligt påstående, och kommer även lite an på smak, men mina egna ögon menar att jag sällan skådat vackrare omgivningar. Blicken möter vinrankor, olivlundar och böljande kullar. Utsikten kan njutas från bl.a. poolen och gårdens restaurang som serverar sina vällagade rätter på terrassen. Jag ser redan fram emot att inta både mat och dryck från gårdens egna produktion utan att behöva bekymra mig över att köra hem. När jag sen vill visa min familj denna underbara region ska vi inte köra många mil förrän vi nåra klassiska städer som Florens (ca. 25 km), San Gimignano (ca. 25 km) och Siena (ca. 50 km). Placeringen här i det centrala Toscana är ganska enkelt perfekt!

Semesterfördelar för barn

Värdparet Anna och Marco har tänkt på de flesta detaljer. Mina barn kommer älska den fina lilla mini-zoologiska trädgården med toskanska djur som alla är snälla och klappvänliga. Här är samtidigt massor av plats att leka och roa sig på, och runt omkring på gårdens stora grund finns det oaser i form av lekplatser. Det blir också kul att följa stigarna i olivlundarna och träffa på olika djur när man inte svalkar sig i barnpoolen, skjuta pilbåge eller spelas fotboll på den lilla planen. Pricken över i:et är den nybyggda trädkojan på flera meters höjd som inte är för fegisar!

Allt går upp i en högre enhet

För mig är det inte bara de många faciliteter för både stora och små i kombination med den vackra naturen, den perfekta placeringen och de pittoreska byggnaderna som gör detta ställe så unikt. En viktig faktor som man inte kan köpa sig till är den helt speciella atmosfären på gården. Den ska upplevas! Det glädjer mig därför extra mycket, att jag ska få göra just det i maj igen!

Prisexempel

En vecka för en familj på 4 personer kostar i maj och större delen av juni SEK 6.590 kr i en 2-rumslägenhet med terrass och 4 sovplatser.

Läs mer om Agriturismo Montalbino i Montespertoli (Toscana)