In-Italias nyhetsbrev

Nytt från In-Italia: Operan i Verona fyller år och firar Verdi!

Det är i år precis 100 år sedan, den romerska arenan antogs som en operascen. Och idén uppstod just, för att man ville fira Verdis 100 års dag. Så därför: 100 års jubileum för arenan och 200 årsjubileet av Giuseppe Verdi! Så kan det inte bli mer festligt.

I år har en alldeles speciell säsong dragit igång, då man 1 juni laddat upp för sommarens operafest. För 100 år sedan hölls det för allra första gången en operakonsert på arenan, då det efter en längre period stått öde. Det visade sig, att akustiken var överväldigande bra, och att publiken satte värde på denna form av utomhusföreställning, varpå projektet med musik och sång på detta vackra ställe snart blev en stor Succé. 

Öppningskvällen 1 juni bjöd på 3 av tidernas allra största operastjärnor, nämligen Andrea Bocelli, Josè Carreras och Plácido Domingo. De framförde utvalda stycken från bl.a. Aida, La Traviata och Nabucco. Hela säsongen går till största del i Verdis tecken. Veronas kvällshimmel kommer därmed denna sommar fyllas av musik och sång från Rigoletto, Trubaduren, La Traviata, Nabucco och Aida. Charles Gounods Romeo & Julie har också fått plats i årets program, men annars är det alltså uteslutande Verdi.

Grattis Verdi, och trevlig operasommar!