In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare

Spring in i 2011 med massor av semester-inspiration och andra italienska godsaker. Kom ihåg att du nederst i mailet kan skriva ut nyhetsbrevet – men ha alltid miljön i tankarna innan du låter skrivaren börja arbeta för glatta livet.

Trevlig läsning och God fortsättning på 2011!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_1482
Vårt nyhetsbrev har nu existerat i mer än tre år och vi tycker därför det är tid att se över rubrikerna och slipa till kanterna och få användning för de många goda råd och önskemål som ni många aktiva läsare kommit med.
Newsletter_1484
En kombination av att Påsken faller sent i år och dessutom infaller tillsammans med Italiens Befrielsesdag betyder att det blir ”dragkamp” om de bästa semesterställena i Italien under Påsken i år.
Newsletter_1485
Man kan väl inte kombinera både lugn och ro, vacker natur, pool, hemmalagad toscansk mat samt hemtrevligt inredda rum och ett välkomnande värdpar när man samtidigt också har nära till trevliga städer med marknader och folkliv? Jo, det kan man faktiskt göra ifall man väljer att besöka Capovento vid Castellina in Chianti.
Newsletter_1487
Italiens mångfald kan vara så brett att man till tider har behov för konkreta tips och förslag från någon som själv varit där. Här kan du få inspiration till resmål, utflykter, upplevelser, sevärdheter och festliga arrangemang och lokala byfester.
Newsletter_1501
Den italienska ministerpresidenten Silvio Berlusconi uppträder gång på gång på slak lina. Pinsamma bilder och märkliga uttalande sprids världen över. Men vem gömmer sig egentligen bakom det till tider clownliknande yttre? En modern furste eller en harmlös problemskapare?
Newsletter_1493
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om italienarnas storförbrukning av plastpåsar, de italienska nyheternas val av ”första dam” samt bannlysning av lättklätt i Syditalien.
Newsletter_1496
Jag skulle kanske börja med att presentera mig själv. Mitt namn är Luisa, jag är en italiensk husmor anno 2010 och jag kommer framöver att låta er ta del av mina bästa recept och tillhörande tips från mitt eget kök – här i In-Italias nyhetsbrev. Som något nytt kommer jag dessutom i samarbete med två mindre vinhus i Danmark (Det Lille Vinhus och Allan Hedstrøm Vinimport), rekommendera ett italienskt vin som passar bra till månadens recept.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev