In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare,

Ge dig själv en paus i julstressen och hämta inspiration till Italiensemestern. Denna gång avrundar vi med gröna fingrar vårt tema om Italiens botaniska trädgårdar och parker. Kom ihåg att du kan skriva ut nyhetsbrevet och läsa det var som helst, när som helst – men ha dock alltid miljön i åtanke innan du börjar skriva ut. Se länk nederst i mailet.

Trevlig läsning & en riktigt God Jul!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_1447
Efter flera år i stadsdelen Østerbro i den danska huvudstaden Köpenhamn flyttar In-Italia till ljusa och fina lokaler i stadsdelen Nørrebro i centrala Köpenhamn.
Newsletter_1464
1:a januari 2011 inför Roms stadsstyre en turistskatt som kommer att påverka alla resenärer till Roms storkommun, och som betalas direkt vid ankomst på det sället där man ska bo (hotell, B&B eller residens).
Newsletter_1450
Att uppleva vackra och välskötta trädgårdar sägs ha en terapeutisk och lugnande inverkan på kropp och själ. Så varför inte kombinera detta med en tur till Central- och Syditaliens många sköna trädgårdar och parker i de – för oss nordbor – varmare breddgrader?
Newsletter_1455
Centrala, moderna och till bra priser – så enkelt kan man beskriva Appartamenti Astoria. En rad härliga lägenheter i den charmiga universitetsstaden Bologna i det centrala Italien.
Newsletter_1457
Låter som ett gyllene och varmt krydderi från den östra delen av Europa men om man tittar på en karta över det norra Toscana kommer man snabbt se att det är ett avlångt, frodigt och speciellt bergområde.
Newsletter_1461
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om Venedigs första kvinnliga gondoliere, Amarone-vinens nyliga hedersbevis och Jultomten som uppenbart varken är från Finland, Grönland eller Nordpolen utan från den syditalienska regionen Apulien.
Newsletter_1462
Arrabbiata betyder arg, och tilltalsnamnet har denna rätt fått tack vare den styrka tomatsåsen uppnår när man tillför chili. Rätten anses vara en romersk kulinarisk tradition, och är en enkel pastarätt med en mycket precis smakupplevelse.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev