In-Italias nyhetsbrev

Kära kund

Kalendern säger juni och det betyder att sommaren är runt hörnet och kanske lockar en Italiens semster? I detta nyhetsbrev I detta nyhetsbrev bjuder vi upp till festoch färg med ett tema som går in på de italienska högtiderna och folkfester. Kom ihåg att du kan skriva ut nyhetsbrevet och läsa det var som helst men har alltid miljön i åtanke innan du printar loss. Se länk nederst i mailet.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_1142
Det var (naturligtvis) i Mussolinis dagar som man första gången kom på att sätta upp opera i de antika termerna mitt i Rom. Kejsarriktets dagar var tidens ideal så självklart skulle sunda italienare se sund italiensk opera i antika kulisser.
Newsletter_1161
Vi får fortfarande många fina semesterbilder från det fotogena Italien och de är alla med om att tävla om det eftertraktade gåvokortet. Varje månad väljer vi ut månadens semesterbild bland de insända.
Newsletter_1143
I detta nyhetsbrev tar vi upp ämnet kring italienarnas firande av heligdagar och det by fester som kallas Sagre. Framför allt italienarnas sätt att fira sina heligdagar kan skilja sig ganska mycket för hur vi firar i Sverige och de ligger även på andra dagar än våra, så vill här berätta lite om när och hur dessa firas.
Newsletter_1151
De flesta är vana vid att behöva släppa på några av eras önskemål när det gäller semester då det är svårt att tillfredställa alla. Men kanske är Hotel Sette Archi ett undantag?
Newsletter_1154
Vad är bättre än att komma hem från en semester och kunna berätta om en massa minnesvärda upplevelser? Det är lyckan att återvända från en lyckad semster var allt gick som det skulle och var man får en känsla av att ha fått lite mer ut av det.
Newsletter_1157
Här skriver vi om roliga saker om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om möjligheten att bo i kloster i Italien, pizzans jubileum och konstiga matvanor i Vincenza.
Newsletter_1160
I Italien finner man många versioner av ’bröd med fyllning’. I Toscana heter de ofta Crostino, medans i Rom heter de Bruschetta – eller vad är skillnaden? Crostini kan man säga skiljer sig från Bruschetta då man till den först nämnda använder sig av vitt bröd och till den sistnämnda använder sig av surdegsbröd, andra säger att det beror på vad man har på dem, tomat och basilika på Bruschetta och annat på Crostini, eller så beror det som sagt på var i Italien man befinner sig. En annan skillnad är också storleken, Bruschette är storebror till de mindre Crostini

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev