In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare,

Äntligen är det maj – och vem vet om det inte snart är dags för lunch i det gröna och kortärmade klädesplagg? Denna månads nyhetsbrev får ett kallt inslag även om det utkommer i en tid där värmegraderna börjar att lova guld och gröna skogar. Maj månads tema är nämligen italiensk glass i långa rader: Vi ger dig svar på vem, vad, var, varför, hur och när! Kom ihåg att du kan skriva ut nyhetsbrevet och läsa det var som helst och när som helst – men kom ha alltid miljön i åtanke innan du låter skrivaren gå igång. Se länk nederst i mailet.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_1104
Varför tillaga dålig italiensk mat när man kan laga god och vällagad italiensk mat?
Newsletter_1107
De många inskickade bilderna ger oss blodad tand och lust att packa väskan och resa till Italien.
Newsletter_1108
Namnen på de italienska glassorterna är många och vi kan väl alla nämna ett par eller tre och kanske är favorit glassen stracciatella, zuppa inglese, cassata eller den krokanta nocciola, söta bacio eller klassiska sorbetto al limone. Här är med andra ord något för varje smak. I den kommande text kommer det nog vattnas i munnen på många samtidigt som vi vill att du ska vara helt med på ”beatet” när den nästa cono (glassvåffla), brioche (söt bulle med glass) eller coppa (glasbägare) ska beställas på glassbaren i Italien. Är det dock länge till nästa besök i Stövellandet så ger vi receptet på hur längtan till Italien och kureras.
Newsletter_1115
Lyx till inga pengar! Innehåller detta postulat egentligen ett paradox eller kan det verkligen vara så att man kan bo som grevar och baroner utan att bli ruinerad? Det måste vara något galet här!?
Newsletter_1118
There is no world without Verona walls, But purgatory, torture, hell itself. Hence-banished is banish'd from the world, And world's exile is death. —William Shakespeare, Romeo and Juliet, Akt III, Scene iii
Newsletter_1121
Här skriver vi om finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om lyckan vid Julies skinande barm och italienare som inte talar italienska.
Newsletter_1122
En av de äldsta och mest traditionsrika rätterna i Piemonte är Vitello tonnato men tillagningen varierar från husmor till husmor, som vi ser det också sker regionerna I mellan. Några steker köttet med senap, andra kokar köttet men dock är de eniga om en sak: köttet ska vara rosa.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev